in

Паралімпіада: Україна посіла четверте місце із 84-мa медалями

alt   Українці завершили змагання у Лондоні на четвертому місці із 84-ма медалями (32 золоті, 24 срібні та 28 бронзові). Австралійці опинилися на п’ятому місці – 32 золота, 23 срібла та 30 бронз.

Вище українців розмістились команди Великої Британії, у яких 120 медалей (34 золоті), росіяни – 102 медалі (36 золотих) та китайці – 231 медаль (95 золотих).

Україна у Пекіні у 2008 році також посіла четверте місце, але з меншою кількістю медалей: тоді спортсмени виграли 24 золота. Виступ української команди в Лондоні є наразі найкращим для команди в історії Паралімпійських ігор відтоді, як вона почала брати в них участь у 1996 році.

Президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич, казав ВВС Україна, що задоволений таким результатом: “Рекорд Пекіна побито. Результативно ми виступили краще. Динаміка є, і ми сьогодні залишаємось лідерами світового паралімпійськорго спорту. Всі відмічають, що в України не один чи два профільні види спорту, хоча й у легкій атлетиці та плаванні ми й здобули найбільше медалей, але ми також веземо золото у велосипедному спорті, дзюдо, навіть у стрільбі, де в нас ніколи не було золота”.
Престиж для країни

Найбільше медалей українці здобули у плаванні – одразу 44, із яких 17 були золотими. Далі легка атлетика – 22, із яких 8 золотих. Крім того, три золота в дзюдо, два у велосипедному спорті та по одному в академічному веслуванні та стрільбі.

Найкращими спортсменами за кількістю нагород стали плавці Наталія Прологаєва із трьома золотими та однією срібною та Максим Веракса – з таким самим результатом.

Наталія Прологаєва, у якої фактично найкращий комплект нагород, в інтерв’ю ВВС Україна сказала, що почувається “чудово, як вичавлений лимон”.

“Наступний місяць я планую просто відпочити. Я буду проводити багато часу із дітьми та родиною, а тоді знову за роботу”, – сказала спортсменка.

Про свої виступи впродовж минулих дев’яти днів вона згадує так: “Все відбувалось у психологічній напруженості. Всі спортсмени так почувалися. Всі були на рівних, і врешті перемагав найсильніший”.

Наталія зізнається, що “паралімпійська команда України робила все для того, щоб досягти високих результатів”.

Українська олімпійська команда виступила в Лондоні значно гірше, якщо порівнювати з паралімпійцями – 20 медалей, шість із яких золоті.

Секрет успіху паралімпійців Наталія пояснила так: “Олімпійці по-іншому дивляться на життя. Ми (спортсмени з інвалідністю – Ред.) трохи більше цінуємо деякі речі у цьому житті, ніж здорові люди, і, можливо, у цьому й секрет”.

“Загалом паралімпійський рух в Україні набирає все більших обертів, і це дуже добре. Це престиж для країни”, – сказала Наталія Прологаєва.

http://www.bbc.co.uk

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

ЦВК вирішила не показувати on-line процес підрахунку голосів на виборах

За два дні було подано 7448 запитів на Легалізацію-2012