in

Грищенко відвідав собор Святої Софії у Римі

   Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, який очолює офіційну делегацію України на інтронізації нового Папи Римського, 18 березня відвідав собор Святої Софії у Римі.

Як повідомляє сайт Української греко-католицької церкви, Грищенко зустрічав глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Прибувши до Італії у складі офіційної делегації, Грищенко відвідав головну українську святиню за кордоном – собор Святої Софії. Його супроводжували посол України при Апостольській столиці Тетяна Іжевська та посол України в Італійській Республіці Євген Перелигін.

Президент Товариства українців-католиків «Свята Софія» о.Іван Дацько ознайомив гостя з основними мозаїками храму, розповів про повернення Патріарха Йосифа із сибірського заслання і його діяльність у Римі.

Після екскурсії по собору віце-прем’єр-міністр поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, встановленого на території комплексу Святої Софії УГКЦ.
 
«Я вперше бачу такий пам’ятник Тарасу Шевченку», – сказав Грищенко.

Слід зазначити, що пам’ятник в італійській столиці відрізняється своєю оригінальністю – Шевченко є в образі античного філософа з піднятою у вітанні рукою.

Поцікавившись у Блаженнішого Святослава позицією Папи Франциска щодо України, Грищенко відвідав крипту храму: у ній похований о.Степан Чміль, український священик, у якого навчався новообраний Папа Римський. Представник України оглянув також виставку, присвячену 20-річчю виходу УГКЦ із підпілля.

«Я приємно вражений такою присутністю України в Італії. Я був у Римі кілька разів, проте вперше відчуваю, наскільки Рим український. Це справжній шматочок України в італійській столиці», – зазначив Грищенко.

Інтронізація Папи Римського Франциска проходила 19 березня у Ватикані. На урочисту церемонію сходження на престол нового понтифіка прибули делегації зі 132 країн, у тому числі глави 34 держав.

http://ua.for-ua.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Папа Римський Франциск офіційно зійшов на Святий престол

Що-що у тарілці лежить? Правда та міфи про харчування