in

Українці за кордоном отримуватимуть закордонні паспорти встановленого зразка

   Громадяни України, які постійно або тимчасово проживають за кордоном, зможуть отримувати закордонні паспорти такого ж зразка, які видаються в Україні, тобто з підвищеним ступенем захисту, полікарбонатною сторінкою замість вклеєною фотографії.

Кабінет міністрів України 18 липня 2012 р. прийняв постанову “Деякі питання Міністерства внутрішніх справ і Міністерства закордонних справ”, яке дає можливість завершити процедуру впровадження МЗС та закордонними дипломатичними установами України централізованого порядку оформлення, виготовлення та видачі закордонних паспортів в рамках приєднання до Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Прийняття постанови дозволить забезпечити безперебійне документування громадян України, які постійно або тимчасово проживають за кордоном, паспортами такого ж зразка, які видаються в Україні, тобто з підвищеним ступенем захисту, полікарбонатною сторінкою замість вклеєною фотографії.

Згідно з пунктом 8 Положення про паспорт громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою Верховної Ради України від 23.02.2007 р., бланки закордонних паспортів виготовляються на замовлення МВС України. Відсутність коштів на оплату бланків у відповідній бюджетній програмі МВС не дозволяло дипломатичному відомству Україні забезпечити безперебійне документування громадян.

Після вступу в силу цієї постанови МЗС і 10 іноземних дипустанов отримають можливість невідкладно розпочати оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон (з полікарбонатною сторінкою), ще 12 – будуть підключені в найближчим часом.
Решта дипустанов продовжать оформляти і видавати закордонні паспорти зразка 1994 р. (з вклеюваною фотокарткою) до моменту їх підключення до Державної інформаційної системи, яке заплановане на кінець року.

http://www.rbc.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

НРКУ проведе радіоміст з Італією

Італія відзначає річницю Соломії Крушельницької