in

Тіло вбитої в Італії українки привезли на батьківщину в Керч

alt   Тіло Ольги Дуніної доставили на батьківщину через місяць після вбивства. Гроші на репатріацію цілий місяць збирали благодійні організації, а з оформленням паперів допоміг мер міста Фоліньйо.

На те, щоб привезти тіло жінки в її рідне місто Керч, знадобився цілий місяць. Родичі Ольги Дуніної говорять, що доставка тіла затрималася через поліцейської експертизи, а також відсутність у них грошей, потрібних на репатріацію. Благо, з грошима рідним жінки допомогли італійці, і зараз родичі Ольги вже займаються організацією її похорону. Нагадаємо, в середині червня тіло українки знайшов фермер, який проїжджав повз лісопосадки в передмісті італійського містечка Фоліньйо. Він побачив руку, яка виглядала з великої коробки з-під холодильника. Головним підозрюваним у вбивстві Ольги Дуніної став її чоловік Джованні Мічеллі, але правоохоронці не змогли затримати його до цього часу.

– Нарешті тіло матері привезли, тепер ми зможемо поховати її поряд з батьком. Щоправда, коли це буде, ми поки ще не знаємо. Попереду багато тяганини з документами, – розповіла “Комсомольській правді в Україні” дочка Ольги Дуніной Олена. – За допомогу в перевезенні тіла варто в першу чергу дякувати італійську подругу матері Таїсію Гречіну, саме вона зібрала за різними благодійним організаціям більше п’яти тисяч євро, необхідних на репатріацію.

Також родичі Ольги дуже вдячні меру міста Фоліньйо, який за їх словами, особисто прискорив процес оформлення необхідних документів для перевезення тіла, і не дав затягнутися цій справі на кілька місяців. А от українська сторона, судячи з усього, сім’ю Дуніной в цій ситуації не підтримала.

– Від МЗС України нам не було ніякої допомоги, в тому числі і матеріальної. У консульстві хіба що поставили печатку на труну матері, але це і так входить в їх обов’язок, – каже Олена. – Наше спілкування припинилося, так і не розпочавшись. Я дуже вдячна заміснику мера Фоліньйо Ріті Замполіті та похоронному бюро, що займалися доставкою тіла.

Зараз італійська поліція розшукує Джованні Мічеллі, але, незважаючи на те, що справа резонансна, результатів пошуку підозрюваного номер один у цій справі досі немає. До речі, серед жителів містечка Фоліньйо ходять чутки, що Джованні і сам міг стати жертвою злочину, але правоохоронці цю версію відкидають.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Посол Ватикану приїде на молебень із нагоди 1025-річчя хрещення Русі

В Турині досліджуватимуть українську імміграцію