in

В Турині досліджуватимуть українську імміграцію

   Питання, пов’язані зі сімейним становищем українських іммігранток, стояли в центрі четвертого засідання Osservatorio Italo-Ucraino sulle Migrazioni, що відбулося в муніципалітеті міста Турин.

Потреба у вивченні ситуації, нової для Італії в соціальному плані, наштовхнула ряд урядових інституцій на запровадження проекту, який міг би протидіяти проблемі, що стає все більш гострою і актуальною – транснаціональні сім’ї та діти  змушені залишатися на батьківщині через еміграцію матерів.

Українська міграція почалася із економічних потреб сімей, та породила незліченну кількість дітей, які ростуть без батьків. У кращому випадку, вони живуть на поруці близьких родичів, та трапляються випадки, коли ними опікуються друзі.

У минулому з України емігрували в основному чоловіки, та в останнє десятиліття, у відповідь на попит італійського ринку у праці домашніх працівників та доглядальниць, у дорогу подалися матері. Це негативні відобразилося на дітях та підлітках.

Osservatorio Italo-Ucraino sulle Migrazioni має на меті зміцнити соціально-міграційну політику, спрямовану на дітей та жінок. Ініціатива OIM (Міжнародної організації з міграції) фінансується Міністерством закордонних справ Італії. У заходах в рамках проекту беруть участь представники Міністерства сім’ї, молоді та спорту, а також освіти та науки України; регіональних адміністрацій Чернівців та Тернополя, місцевих адміністрацій Високих та Низьких Петрівців Чернівецької області, мерії міста Теребовлі та представники ряду італійських регіонів.

Враховуючи статистичні дані сіл Петрівці та мерії Теребовлі, що в Західній Україні, італійська адміністрація допомагатиме місцевій владі надавати соціальну та психологічну підтримку та впроваджувати виховні програми на підтримку соціальних сиріт.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Імітація доброти?

Що означає бути мігрантом в ЄС