in

У Житомирі міліція викрила шахрая, що за гроші обіцяв людям працевлаштування за кордоном

alt   «Шляхом обману та зловживання довірою…» – зазвичай саме так описані дії шахраїв у міліційних зведеннях. На жаль, незважаючи на постійні попередження громадян, розкриття схем роботи шахраїв, на їх гачок потрапляють усе нові жертви.

Нещодавно до Богунського райвідділу міліції м. Житомира звернулися двоє жителів обласного центру із заявами про ошуканство.

Молоді чоловіки, віком 23 і 24 роки, вирішили влаштуватися на роботу за кордоном. Людину, яка могла б посприяти у вирішенні цього питання, довго шукати не довелося: їх спільний знайомий запропонував свої послуги. Як пояснив «посередник», він має ділові зв’язки в Данії, де колись працював сам.
Відтак, взявши у друзів певну суму в іноземній валюті, чоловік пообіцяв оформити увесь необхідний пакет документів для виїзду на роботу за кордон. За деякий час за допомоги знайомого хлопці отримали закордонні паспорти. Для подальшого оформлення документів і віз, як виявилося, стали необхідні додаткові кошти і терпіння, адже вирішення такого серйозного питання вимагає часу. Новоявлені заробітчани вручили посереднику гроші і стали чекати.

– Фактично ми заплатили навіть більше, ніж домовлялися спочатку – 3,5 тисячі євро та 500 доларів США, – обурюється один із заявників. – Чекали місяць, чекали другий, витратили усі свої заощадження, але окрім пустих обіцянок у відповідь так нічого і не отримували.

Отож за рік, упродовж якого молоді чоловіки намагалися отримати документи та виїхати на обіцяні заробітки, їх терпець таки увірвався. Відтак обидва звернулися із відповідними заявами до міліції, поскаржившись, що через шахрая замість гарних заробітків, втратили свої заощадження. Щоправда, з’ясувалося, що конкретних даних про їх знайомого заявники вказати не змогли: виявилося, що обидва знають тільки його ім’я та можуть описати зовнішність.

– Під час проведення низки заходів оперативникам карного розшуку вдалося встановити особу спритника – 28-річного жителя обласного центру, – розповідає начальник Богунського РВ УМВС України в Житомирській області Олег Марківський. – Інформація про обидва заявлені факти шахрайств була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Такі наперед оплачені пусті обіцянки працевлаштування чинним кримінальним законодавством караються штрафом, громадськими або виправними роботами чи обмеженням волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України
в Житомирській області

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Пакращення”: заробітчани присилають в Україну вже на 20% більше, ніж “кіпріоти” Ахметов і Со

Посол України в Італії Євген Перелигін зустрівся із представниками української громади