in

Консулати почали прийом документів від абітурієнтів-іноземців

 

Із 17 травня абітурієнти, які мріють про здобуття освіти в італійських навчальних закладах, можуть подавати запити на попередній запис у консульських відділах Італії в їх країні

На відміну від попередніх років, цього року терміни подачі запитів встановлюються консульствами у різних країнах окремо. Для уникнення запізнень, радимо зацікавленим поінформуватися негайно.

 

У липні дипломатичні представництва відправлять отримані запити у вищі навчальні заклади Італії, а в серпні буде оголошено списки допущених кандидатів. Вони складатимуть обов’язкові іспити з італійської мови, або з предмету за спеціальністю, на факультети із закритим числом студентів. Іспити проходитимуть на початку вересня.

Абітурієнти зможуть приїхати в Італію за попередньо відкритими візами для навчання. В разі успішного складання іспитів вони будуть зараховані до університету.

Місця для іноземних студентів є лімітованими: кожен виш попередньо встановив число студентів-іноземців, яких вони взмозі прийняти на навчання. Для довідок щодо кількості вакантних місць, та оцінки можливостей вступу, пропонуємо відвідати офіційний сайт міністерства університетів http://offertaformativa.miur.it/studenti/elenco2010/.

Увага: описаний процес стосується тільки абітурієнтів що проживають за межами Італії. Іноземні громадяни, які легально перебувають в країні, вступають в університети на загальних з італійцями підставах, за наявності освіти що дозволяє навчання у виші, отриманої на батьківщині.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Ельвіри Кшик

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Відбулася зустріч журналістів українських ЗМІ в Італії із їх читачами

Чеський політик назвав українських заробітчан «брудними»