in

Усі іммігранти в Італії мають право на медичне обслуговування, незалежно від наявності дозволу на проживання

   Усі іммігранти в Італії мають право на медичне обслуговування, незалежно від наявності дозволу на проживання

Зареєструватися в системі національного медичного обслуговування (Ssn) та отримати медичну карту можуть усі неповнолітні, а також ті, хто чекає на легалізацію чи перше отримання дозволу на проживання.

Керуючись принципом, викладеним в параграфі 32 Конституції Італії, який гласить: «Республіка захищає здоров’я, як фундаментальне право особи та суспільства, та гарантує безкоштовне лікування для незаможних», уряд та адміністрація італійських провінцій дійшли згоди у питаннях охорони здоров’я іммігрантів. У прийнятому документі визначено права різних категорій іммігрантів (дорослих, людей похилого віку, дітей, робітників, студентів та безробітних, що володіють дозволом на проживання, або перебувають в країні законно) у сфері медичного обслуговування.

Документ базується на уже існуючих законах та підтверджує практику, яка вже існує у різних частинах Італії. Основним нововведенням є те, що регіональні постанови було затверджено на національному рівні. Таким чином, реєстрація неповнолітніх до Національної служби охорони здоров’я є обов’язковою та не залежить від того, чи легально перебувають в країні їх батьки. Отже, діти іммігрантів, що перебувають в країні нелегально, можуть розраховувати на послуги педіатра.

Обов’язковою є реєстрація в Ssn для тих, хто чекає отримання першого дозволу на проживання та працівників, що подали заяву на легалізацію.

Серед іншого, в угоді йдеться й про те, що люди похилого віку, які приїхали в країну для об’єднання сім’ї, можуть за бажання записатися у Національну службу охорони здоров’я, заплативши певний внесок. Таким чином вони звільняються від необхідності укладати поліс приватного медичного страхування.

Інші пункти угоди стосуються медичного обслуговування нелегальних іммігрантів. Їм також гарантується широкий спектр медичної допомоги, бо іноземці у праві на захист здоров’я прирівнюються до громадян Італії, навіть якщо вони не мають дозволу на проживання.

У документі наголошено на тому, що “звернення за медичною допомогою іноземців, які не мають дозволу на проживання, не веде за собою повідомлення до органів правопорядку». Так само не потрібно мати дозвіл на проживання для реєстрації новонароджених, та визнання батьками дітей, народжених у пологових будинках.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Міжнародні авіалінії України поповнили свій флот двома сучасними літаками

Паспорт буде необхідний і при купівлі, і при продажу валюти