in

Нова генерація обирає патріотизм

   В усі часи молодь була тією частиною суспільства, яка завжди проявляла активність та прагнула змін. На сьогодні в Україні налічується багато молодіжних структур з найрізноманітнішими напрямками діяльності. Останнім часом набирають активності такі, що позиціонують себе як патріоти.

Діяльність подібних формувань і справді активна. Це й акції протесту проти антиукраїнських дій влади, кампанії на захист української мови, просвітницькі акції, презентації книг, фільмів, вшанування пам’яті героїв, полеглих у різні часи, відновлення могил українців за кордоном та багато іншого.

Наприклад, об’єднує патріотично налаштовану молодь Організація української молоді “Спадщина”, чи Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний Альянс» (не плутати з американською та італійською організаціями).

Організації проводить акції та інформаційні кампанії, які популяризують спорт та активний відпочинок. Серед основних напрямків діяльності можна виокремити вишколи, табори та мандрівки, де, окрім загальних фізичних вправ, молоді читаються лекції на історичну тематику, проводяться різноманітні тренінги. В окремих таборах з посиленою військовою підготовкою юнаки отримують навички, які в майбутньому знадобляться їм при вступі до Збройних сил України. Часто організовуються туристичні мандрівки по визначних місцях, фортецях та горах.

Відмінною рисою діяльності Національного Альянсу є повна заборона алкоголю і тютюну – цьому приділяється особлива увага. Якщо людина хоче позбутися шкідливих звичок, то в здоровому середовищі це зробити значно легше, адже тут вона завжди знайде однодумців і друзів, які можуть допомогти.

Основною метою патріотичних «молодіжок» є виховання свідомої та здорової людини з широким світоглядом, патріота своєї країни, активної людини, яка буде повноправним учасником громадського життя. З лав подібних організацій вийшли нині діючі депутати місцевих і Верховної рад, культурні діячі, бізнесмени, спортсмени, журналісти, держслужбовці і ще багато звичайних людей, кожен з яких взяв для себе щось корисне. З часом ці люди відходять від активної діяльності, але дружба, зав’язана раніше, залишається, світогляд такої людини змінюється, тому можна надіятись на те, що діти в цих сім’ях ростимуть справжніми патріотами.

Національний Альянс позиціонує себе як націоналістична організація, трактуючи націоналізм лише як любов до своєї культури та народу, без домішку неприязні до інших народів. Втім, навіть за таких умов знаходяться люди, які стараються нав’язати націоналістам клеймо фашистів, очорнити їх в очах суспільства. За час діяльності на активістів здійснювався тиск, студентам під час акцій погрожували виключенням з навчальних закладів, неодноразово проявляли увагу спецслужби. Такі ситуації стаються з багатьма молодіжними організаціями, але молодь не здається і продовжує діяти.

Молодіжний рух в Україні активізується. Зокрема, слід відзначити потужний протест, який триває по всій Україні у зв’язку з ув’язненням Дмитра та Сергія Павличенків – батька з сином, яких звинуватили в убивстві судді Сергія Зубкова. На думку правоохоронних органів, мотивом могло стати те, що рішення судді Шевченківського районного суду столиці Зубкова фактично викинуло сім’ю Павличенків на вулицю, позбавивши їх квартири. Батька засудили до довічного ув’язнення, сина – до 13 років  в’язниці. На думку протестуючих, справа сфабрикована, оскільки в цьому замішані впливові люди і чималі гроші.

Протестний рух розпочали фанати київського футбольного клубу «Динамо», до яких належав і 19-річний Сергій Павличенко. Наразі містами України проходять масові акції в підтримку ув’язнених, найбільший з яких нараховував до 5 тисяч учасників.

Молодь починає обурюватися діями влади, судової системи, ставити вимоги, прагнути достойного рівня життя, за якого українці могли б почуватися захищеними. За приблизними підрахунками, на заробітках перебуває більше трьох мільйонів українців, які змушені були виїхати за кордон, щоб прогодувати свої сім’ї. Таку ситуацію треба змінювати, тому українська молодь повинна робити усе задля того, щоб українці в Україні могли жити повноцінним життям.

Богдан БАЛЬБУЗА

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія шукає прем‘єра

Весняні алергії та способи боротьби з ними