in

В трагедії в Аквілі винні сейсмологи?

   Вирок 6-ом італійським сейсмологам та чиновнику за надто оптимістичні прогнози щодо землетрусу в місті Аквіла спричинив двояку реакцію.

Родичі загиблих під час землетрусу жителів міста дочекалися досить суворого вироку – 6 років. Адвокати та наукова спільнота вважають, що передбачити землетрус було неможливо, навіть за умов підвищеної геологічної активності, що передувала трагедії. Адвокат експертів та чиновника незадоволена рішенням судді:

“Цей вирок не має жодного сенсу. Я й зараз дотримуюсь думки, яку мала завжди і яку ці дебати лише підтвердили – тут немає елементів для складу злочину”.

Засуджений до 6-ти років віце-директор відділу цивільної оборони теж спростовує свою відповідальність:

“Я не міг вчинити інакше. Бо спираючись на надану інформацію, як відповідальний за цивільну оборону, і як я її зрозумів з наведених аргументів, я зробив усе потрібне”.

Проте родичі загиблих вбачають певний сенс у покаранні:

“Тепер вони ставитимуться до своєї відповідальності трохи серйозніше. Ми хотіли цього процесу, бо прагнули уникнути вендети. Зрозуміло, що моя сестра не повернеться, вона не повернеться ні завтра, ні вже ніколи”.

За 6 днів до землетрусу науковці вирішили, що ризик руйнувань низький, і що евакуація не обов‘язкова. Стихія забрала життя 300 людей, понад 30 тисяч жителів Аквіли залишились без домівок.
Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Брешії заробітчанин загинув від руки співвітчизника. Убивцю затримано

Запрошуємо на захід, присвячений Голодомору