in

Десятки тисяч вірян зібрались на молитву Папи в Римі

   Десятки тисяч паломників зібралися на площі Святого Петра у Римі, аби послухати один з останніх публічних виступів Папи Бенедикта XVI, який наприкінці лютого залишить престол глави Римсько-католицької церкви.

Папа прочитав католицьку молитву Ангел Господен та подякував усім, хто молився за нього і підтримував його протягом останніх кількох днів з моменту оголошення про його відставку.

Раніше Ватикан заявив, що конклав, який обере нового Папу, може бути проведений раніше, ніж планувалося, до початку Страсного тижня 24 березня.

Папа з’явився у своєму вікні, яке виходить на площу Святого Петра, об 13:00 за Києвом.

Люди зустріли його бурхливими оплесками і співами “Хай живе Папа”.

На площі майорить банер із написом: “Ми вас любимо”.
Папство Бенедикта добігає кінця

Прес-секретар Ватикану Федеріко Ломбарді заявив:

“Папа переживає ці дні спокійно, попри те, що вони дуже емоційні й сповнені подій”.

Кореспондент BBC у Римі Девід Віллі каже, що після недільного виступу Папа планує провести решту тижня у пості та молитві в Апостольському палаці наодинці з високопосадовими кардиналами та єпископами.

За словами нашого кореспондента, це буде часом роздумів про результати восьмирічного папства Бенедикта XVI та про пріоритети, які стоять зараз перед Церквою, довіра до якої серйозно постраждала після скандалів щодо сексуального насильства з боку кліриків.

У суботу Ватикан заявив, що обмірковує заклики з боку кардиналів про те, аби провести папський конклаву раніше, ніж планувалося, щоб новий понтифік був обраний до Страсного тижня – однієї із найважливіших подій у християнському календарі.

За чинними правилами, голосування не може бути проведене до 15 березня. Це необхідно для того, аби кардинали мали достатньо часу, щоб приїхати до Риму. Але Ватикан розглядає можливість змінити правила.

Після недільної появи перед вірянами Бенедикт XVI буде рідко з’являтися на публіці.

23 лютого, як планується, він прийме президента Італії Джорджо Наполітано.

24 лютого Папа знову зачитає молитву Ангел Господен, а 27 лютого проведе останню аудієнцію на площі Святого Петра.

28 лютого Бенедикт XVI вирушить до своєї літньою резиденції у Кастель-Гандольфо і лишатиметься там, доки готуватимуть його житло у Ватикані.

28 лютого з 19:00 за Грінвічем він вже не буде папою.

85-річний понтифік несподівано оголосив про свою відставку 11 лютого, пославшись на свій похилий вік.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

A Roma sarà inaugurato museo di Mykola Gogol

У Санремо переміг найкращий артист Європи