in

Кількість легальних іммігрантів в Італії перевищила п’ять мільйонів

За даними статистичного досьє Карітас Migrantes, кількість легальних іммігрантів в Італії перевищила п’ять мільйонів.

Протягом двадцяти років чисельність іноземців зросла майже в двадцять разів і глибоко змінила італійське суспільство. Ключову роль починає відігравати друге покоління іммігрантів: в Італії живуть майже один мільйон дітей іноземців, більше половини із них народилися в країні.
Найчисельнішою громадою є румунська, за нею слідує албанська, марокканська, китайська та українська. Найбільша кількість іноземців проживають у Ломбардії, Лаціо, Венето та Емілія-Романья.

З-за кордону прибули 10 відсотків найманих працівників, 3,5 відсотків усіх підприємців та власників компаній. Щороку їх внесок у внутрішній валовий продукт складає 11 відсотків. З економічною кризою та зростанням безробіття, зросла недовіра італійців до іммігрантів. В той час коли останні є незамінними в сільському господарстві, будівництві, промисловості та домашньрму господарстві. Дослідники підрахували, що іммігранти сплачують до державної скарбниці 11 мільярдів євро, що на один мільярд більше, ніж отримують із соціальних пільг і послуг.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маіранни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дозволи на проживання продовжуватимуть в муніципалітетах

Італія запросить кваліфікованих та сезонних працівників