in

Міську раду Реджо-ді-Калабрія розпустили через зв’язки з мафією

   До чергових виборів містом керуватимуть спецуповноважені від уряду

 Всі працівники міської ради міста Реджо-ді-Калабрія на півдні Італії були звільнені на підставі підозр у зв’язках деяких членів ради з впливовим кримінальним синдикатом “Ндрангета”.

За словами офіційних італійських представників, такий крок щодо керівництва столиці цілої провінції робиться вперше. Однак у менших італійських містах таке вже траплялося.

Керувати містом протягом півтора років до наступних виборів будуть троє спецуповноважених.

Як заявила міністр внутрішніх справ Італії Анна-Марія Канчельері, мер Деметріо Арена і 30 членів міської ради було позбавлено посад для того, щоб запобігти “мафіозному зараженню” місцевої адміністрації.

За словами кореспондента ВВС в Римі Алана Джонстона, підозри у зв’язках міської ради з “Ндрангета” з’явилися вже давно. Розслідування з цього приводу почалося після того, як один з радників був заарештований за звинуваченням у пособництві гангстерам.

Експерти вважають, що “Ндрангета” обігнала за масштабами діяльності сицилійську кримінальне угрупування “Коза Ностра” і стала одним з найбільших кримінальних синдикатів світу.

Головними джерелами її доходу вважаються торгівля кокаїном, рекет і відмивання грошей.

Для поширення свого впливу по світу угруповання використовує міграцію бідних жителів провінції Калабрія на північ Італії і за кордон.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Визначено кращу бібліотеку України

Верховна Рада скасувала закон про наклеп