in

Українець Сергій Попов серед переможців ультрамарафону у Флоренції

Українець Сергій Попов зайняв друге місце на історичному ультрамарафоні від Флоренції до Фаєнци «100 км del Passatore». Перше місце – за італійцем Марко Менегарді, а хорват Деян Раданач посів третю сходинку подіуму.

Цьогорічне змагання було жорстким: в ультрамарафоні взяли участь 3410 бігунів, 3133 із них дійшли до фінішу. Забіг почався із площі Пьяцца дель Дуомо у Флоренції. Його лідери постійно змінювалися, а останні 20 кілометрів спортсменам довелося бігти під дощем.

Біговій стаж 38-річного Сергія Попова – 20 років. Він пробіг понад 40 марафонів і близько 20 ультрамарафонів.

Для участі у спортивному заході він приїхав із Києва.

«Божественно красивий і по-диявольськи складний «100 km del Passatore». – Поділився враженнями спортсмен. – Якщо проводити аналогії з мейджорами в марафоні, то ця сотня – мейджор в світі ультра, та ще й з набором висоти близько 1300 м. Учасники – еліта. Побачив, хто біжить і думав, що добре б в топ-10 потрапити”.

За освітою Сергій Попов – магістр політології. Понад 12 років працював в сфері журналістики. Але в 2018-му вирішив кардинально поміняти сферу діяльності і заснував свою школу бігу для аматорів. Він є тренером із бігу на довгі дистанції, засновником програми індивідуальної підготовки SPcoaching та керівником Salomon Running Club Ukraine.

Він є Чемпіоном України з Трейлу (у 2017 та 2019 роках) і гірського бігу на довгу дистанцію (2016 2017, 2018) Учасник 7 чемпіонатів світу.

На «100 km del Passatore» протягом усього часу він був у голові колони.

“Я щасливий, що зміг вибороти 2 місце! На 5 хвилин поліпшив торішній результат на більш “м’якій” трасі. PB 7:19:25 (7:16 чиста 100 по GPS)» – прокоментував Сергій Попов свою перемогу.

100-кілометровий Passatore – це ультрамарафонна гонка, яка щорічно проходить в останню суботу травня із стартом із центральної площі  Флоренції і прибуттям у місті Фаєнца. Гонка, була започаткована в 1973 році, названа на честь Пассатора, популярного персонажа історії та фольклору італійського регіону Романьї.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка покінчила життя, кинувшись із моста в Неаполі

Українська школа ”Престиж” у Римі – 15 років разом!