in

Українська бібліотека у Венеції Местре

У бібліотеці, організованій асоціацією «Україна плюс»,зібрано щонайменше, тися ча книг. Це, здебільшого, література українською мовою від філософії з історією до детективів та легкого чтива. Дуже багато історичних творів козацької тематики.
Збір книг для бібліотеки почався з того, що про це оголосили в українській громаді. – розповідає голова асоціації Тамара Позднякова – Люди приносили по кілька книжок, часом після поїздок у відпустку. Багато хто приносить неодноразово прочитані. Я особисто з однієї відпустки привезла дві величезні, повні книжок валізи.

За яким принципом працює бібліотека?

Читачі дають у заставу 5 євро, які їм повертають після здачі книжки. Зараз купити нові книги на України дуже проблематично через дорожнечу. Тому в бібліотеці є список книг, які видаються лише добре знайомим людями чи під більшу заставу, щоб мати можливість відкупити їх у випадку пропажі.

Також тут зібрано багато газет та журналів, які привозять водії бусів, які щотижня курсують між Італією та Україною. Вони, щонеділі, залишки непроданої преси віддають для громадського вжитку. Їх в бібліотеці можна читати безкоштовно.

А ще Асоціації подарували телевізор і її члени взялися за укладання відеотеки, щоб укра- їнці могли приходити і прово- дити свій вільний час за переглядами фільмів.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Об’єднання сім’ї: деякі уточнення

Святіший Отець Венедикт XVI молиться за жертви Чорнобиля