in

Угода про інтеграцію. Уточнення щодо розірвання, та дії у випадку реімміграції

Роз’яснення Міністерства внутрішніх справ Італії щодо перевірки виконання Угоди по інтеграції.

 

З 10 березня 2013 РОКУ, іноземці які вперше приїхали в Італію, є старшими 16-ти років та подають запит на отримання дозволу на проживання тривалістю один, чи більше рік, повинні будуть звернутися у відділ імміграції для підписання «угоди про інтеграцію». Інтеґраційна угода – це інструмент, що допомагає іноземному громадянинові ввійти в чуже йому суспільство

Що станеться, якщо іноземець за термін, виділений на виконання Угоди по інтеграції, не виконає взяті зобов’язання? Зокрема не вивче італійську на рівні А2, недостатньо пізнає громадянську культуру, чи їх неповнолітні діти не відвідуватимуть школу? Зазвичай, на це дається один рік, проте, за певних умов, можливо отримати ще один шанс, тобто продовження цього терміну на два роки.

Детальніше що таке інтеґраційна угода читайте ТУТ

Міністерство внутрішніх справ в циркулярі від 30 вересня 2015 надало додаткові роз’яснення щодо заключного етапу процедури перевірки дотримання іноземцями інтеграційної угоди.

Розірвання угоди

Міністерство пояснює, що в кінці другого року, якщо загальні умови за замовчуванням зберігаються, Префектури приступатимуть до остаточного розірвання угоди за її часткове невиконання.

Особлива увага до дітей

Циркуляр, зокрема, уточнює, що незабезпечення батьками права дитини на освіту веде за собою повну втрату набраних балів та припинення дії Угоди.

Повторні іммігранти

Циркуляр звертає увагу на тих іноземців, які виконали вимоги інтеграційної угоди, добровільно залишили територію Італії до закінчення терміну дії дозволу на проживання, а потім повернулися в країну із новою візою.
У цьому, під час подачі заяви на видачу нового дозволу на проживання, іноземець не зобов’язаний ще раз підписувати нову Угоду.

Виняток становлять випадки, коли угоду було розірвано із інших причин.

Стаття італійською ТУТ

Циркуляр Міністерства внутрішніх справ можна прочитати ТУТ

Для детальнішої інформації ознайомтеся із оригіналом угоди по інтеграції ТУТ

_____________________________________________________________

ІНШІ СТАТТІ, ЯКІ МОЖУТЬ ВАС ЗАЦІКАВИТИ:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Салерно та Неаполі пройдуть концерти братів Яремчуків

Венеціанська комісія розгляне зміни до Конституції України