in

Влада боїться легалізації української спільноти трудових мігрантів?

   Законодавче забезпечення виборчих прав українських трудових мігрантів не вигідно нинішній владі. Про це під час круглого столу «Шляхи реалізації конституційних виборчих прав громадян України за кордоном» заявив народний депутат Олег Канівець.

«Влада побоюється того, що в разі отримання трудовими мігрантами права голосу за кандидатів в одномандатних виборчих округах, з’явиться не 2-3 закордонних округів, а 15-20. Відтак, у Верховній Раді може бути створена ціла фракція парламентарів, які будуть представляти інтереси українських громадян, що тимчасово проживають за межами України. І цих людей не купиш й не залякаєш!», – говорить Олег Канівець.

Парламентар зазначає, що сьогодні до офіційного списку виборців внесено майже 500 тисяч українців, які проживають за кордоном. Якщо ж у консульських установах спростити процедуру реєстрації, то ця цифра буде набагато більшою. «Але влада боїться легалізації української спільноти трудових мігрантів», – впевнений нардеп.

Олег Канівець переконаний, що найближчим часом парламентарі на законодавчому рівні мають виписати статус українських трудових мігрантів.

«Українські трудові мігранти – це найбільші інвестори української економіки. Навіть за даними НБУ за минулий рік вони перерахували до України 7,5 мільярдів доларів. За неофіційними даними ця цифра подвоюється, а це вже 8% ВВП. Ці люди мають право брати активну участь у житті держави!»

Нардеп нагадав, що за діючим законом про парламентські вибори українці, які тимчасово проживають за кордоном, можуть голосувати лише за партійні списки. Проте вони не мають права голосувати за кандидатів-мажоритарників. А це пряме порушення їх конституційних прав. «Ми свідомо розпочали цю дискусію зараз, а не напередодні чергових парламентських виборів. Ми не можемо й надалі ігнорувати виборчі права українських трудових мігрантів, Україна й так в боргу перед цими людьми».

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Три сотні італійців переїхали жити на Тернопільщину: Борщу і сала не їдять, але вчать українську мову. ВІДЕО

Спортсменку Ларису Москаленко звинувачують у викрадені дітей