in

В Італії стало можливим конвертувати українське посвідчення водія

Угода між Україною та Італією дзволить конвертувати українське посвідчення водія без іспитів та без додаткових доплат.

МЗС повідомило про підписання двосторонньої угоди між Україною та Італією, що дозволить обміняти водійські права без іспитів та без додаткових витрат. Дана угода укладена строком на 5 років.

Маєте потребу у юридичній консультації щодо отримання чи продовження дозволу на проживання в Італії? Замовте безкоштовну онлайн-зустріч із італійським адвокатом, експертом імміграційного права компанії Migreat.

Зміст Угоди в загальних рисах:

  • громадяни України, які легально проживають в Італії, й італійці, які законно проживають в Україні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання;
  • власник українського посвідчення водія зможе обміняти його на італійське без складання теоретичних та практичних іспитів і внесення відповідної плати;
  • обмін не є автоматичним, подані документи проходитимуть перевірку на дійсність і достовірність.
  • для обміну посвідчення потрібно володіти певними реквізитами і звертатися в представництво Інспекції Цивільного автомобільного руху та Транспортного забезпечення Італії (Motorizzazione Civile).

Читайте також: Після приїзду в Україну з-за кордону, усі невакциновані проходитимуть карантин

Угоду, що дозволить конвертувати українське посвідчення водія, підписано 20 червня 2021, вона набере чинності через 60 днів та з дати отримання країнами останнього письмового повідомлення про виконання ними всіх необхідних процедур, тобто – не раніше ніж 17 вересня 2021.

Щоб дізнатися коли можна буде обміняти українські водійські права без іспитів та без додаткових доплат, а також якою є процедура обміну, поставте лайк на цю сторінку у Facebook та слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è soronevych.-1024x315.png
Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 34 Середній: 4.5]

Маріо Драгі: “Заклик не вакцинуватися, це заклик померти”

Італія запроваджує обов’язковий сертифікат про вакцинацію