in

Звернення Міністра закордонних справ України Андрія Дещиці до української громади

  Закордонні українці, де б вони не проживали, ніколи не залишалися байдужими до своєї історичної Батьківщини, підтримуючи її у часи безнадії і в радісні дні.

  Дорогі українці,

Закордонні українці, де б вони не проживали, ніколи не залишалися байдужими до своєї історичної Батьківщини, підтримуючи її у часи безнадії і в радісні дні.
Ви несли світові правду про Україну, коли вона була закута в кайдани комунізму. Ви оприлюднювали жахливі факти Голодомору у той час, коли інформація про криваві сторінки історії України свідомо приховувалася.
У ці дні, коли Україна знову перегортає чергову трагічну сторінку своєї непростої історії, коли на Майдані у Києві виросли нові барикади із живих квітів у пам’ять Героїв Небесної Сотні і сотень тисяч невідомих мужніх захисників свободи і демократії в Україні, хочу звернутися зі словами вдячності до великої Української громади.

 Ваші заяви і звернення до урядів держав та громадськості, пікети і демонстрації у сотнях міст світу були неоціненною підтримкою – джерелом мужності й оптимізму для захисників Майдану, усіх учасників жорстокого протистояння з бандитським владним режимом, який залив українську землю святою кров’ю її найкращих синів. Багато з вас особисто приїжджали на Майдан, щоб продемонструвати  солідарність із своїм народом.

Ви допомогли мобілізувати громадську думку в світі на підтримку борців за демократію і свободу. Сподіваємося на вашу підтримку і сьогодні, коли нова демократична влада взялася за активну роботу з відбудови української  економіки та державності.

Глибока вдячність вам за це і шана.

Андрій Дещиця

В.о. Міністра
закордонних справ  

28 лютого 2014 року

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Маніфестації проти інтервенції Росії 2 і 3 березня (АНОНС)

La Repubblica. Сікорський: “Росія і Європа мають співпрацювати, щоб Україна не вибухнула”