in

Коли вступить в дію угода про визнання водійських посвідчень в Італії?

Власник українського посвідчення водія може обміняти його на італійське без теоретичних і практичних іспитів.

Україна та Італія уклали угоду про взаємне визнання водійських посвідчень у середу, 18 листопада під час офіційного візиту в Італію Президента України Петро Порошенка.

Підписанням цієї угоди український Уряд позбавив водіїв необхідності здавати іспити і витрачати кошти в Італії. Тепер вони зможуть вільно їздити автомобілем територією Італії за українським посвідченням водія. Італійська система визнаватиме українське водійське посвідчення нарівні з італійським.

Угода, укладена строком на 5 років, має забезпечити права українців, які постійно або тимчасово проживають на території Італії. Згідно з документом, власник українського посвідчення водія може обміняти його на італійське без теоретичних і практичних іспитів. Далі Україна та Італія будуть консультуватися про продовження дії документа.

Угода набирає чинності через 60 днів з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання ними всіх необхідних процедур.

До підписання угоди українці мають право керувати автомобілем за національним посвідченням водія не більше одного року з моменту реєстрації свого місця проживання в Італії. Потім вони повинні отримати італійське водійське посвідчення, для чого необхідно здати іспити та оплатити 600-1000 євро.

_____________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія подарувала Україні апарати для гемодіалізу та аудіометри

Порошенко зустрівся із Папою Римським у Ватикані