in

Італія подарувала Україні апарати для гемодіалізу та аудіометри

Італія передала Україні частину гуманітарної допомоги у вигляді апаратів для гемодіалізу та аудіометри. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Під час зустрічі дружини Президента Марини Порошенко з почесним консулом України в Італії в Падуе Марко Тозоном, уповноваженим Ради Регіону Венето за міжнародними проектами Дієго Канчаном, віце-президентом регіонального представництва Конфедерації промисловості Італії у Вероні Джорджо Паскуа вона подякувала представникам влади, працівникам медичних установ та громадських організацій, які відгукнулися на прохання про допомогу у наданні медичного обладнання та препаратів українським лікарням, передає УНН.

“Для нас ця допомога дуже актуальна і вкрай необхідна, адже, з одного боку, в Україні все ще тривають бойові дії на лінії розмежування, а з іншого – ми маємо більше мільйона переселенців з Криму і Сходу, у зв’язку з чим значно збільшилося навантаження на медичні установи в усіх регіонах України. А люди скрізь потребують якісної медичної допомоги “, – зазначила Марина Порошенко.

На завершення зустрічі Дієго Канчан передав українському народові в особі Марини Порошенко першу частину гуманітарної допомоги – апарати гемодіалізу та аудіометри.

Дружина Президента також зустрілася з представниками першої і найбільшої української школи “Престиж” в Римі.

Під час спілкування вона підкреслила, що цей навчальний заклад виконує надзвичайно важливу роль у житті підростаючого покоління української громади в Італії – зберігає зв’язок маленьких українців з Батьківщиною.

Як повідомляло агентство, Україна та Італія домовилися про обмін досвідом у сферах боротьби з корупцією, судової та конституційної реформ.

__________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія вживає заходів через терористичну загрозу

Коли вступить в дію угода про визнання водійських посвідчень в Італії?