in

Лише 8% українців за кордоном зможуть проголосувати на виборах

Українці за кордоном стикають з рядом труднощів кожні п’ять років. Для того аби реалізувати своє право голосу вони змушені долати сотні кілометрів дистанції, а також стояти десятки годин у чергах. Головною причиною тому – мала кількість виборчих дільниць, загалом по всьому світі їх трохи більше сотні.

Марія Гайдай вже 18 років живе і працює в Італії. За цей час їй декілька разів доводилось голосувати за межами України. І щоразу вона долала неабиякі труднощі, оскільки дільниць на всю країну було лише три.

В Україні тебе запрошують, просять прийти до виборчої дільниці, яка зазвичай досить близько. А за кордоном ти маєш добиватись того, щоб реалізувати своє виборче право”, – сказала представниця української діаспори в Італії Марія Гайдай.

Вона розповіла, що за кордоном спершу потрібно здолати десятки, а кому і сотні кілометрів, аби тебе внесли до списку виборців. Така ж подорож чекає на виборця й у день голосування. Щоправда, інколи – марно. У 2014 році на дільниці приїхало стільки людей, що прийняти всіх не вдалося.

Усі ми поприходили на виборчі дільниці у вишиванках та з прапорами. Там зайняли свою чергу і простояли в ній понад 10 годин. Але, на жаль, я так і не змогла проголосувати,
– згадала Марія.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Декрет флуссі 2019 дозволить роботу в Італії 30 850 іноземцям

Зеленський приховав італійський маєток по сусідству із російськими олігархами