in

Найчастіше українців не пускають до Італії

  Із першого серпня список країн, куди українці можуть їздити без віз на термін до 30 діб, поповнила Туреччина, а перелік безвізових держав розширився до 37-ми.

Загальний термін перебування українців у Туреччині або турків в Україні без віз не повинен перевищувати 90 днів. При цьому ті, хто має намір бути на території іншої сторони понад цей термін або з метою працевлаштування, об’єднання з сім’єю, або ж задля навчання повинні отримати візу відповідно до законодавства держави. Проїзними документами, дійсними для поїздок українців до Туреччини, згідно із зазначеною угодою, є закордонний паспорт громадянина України, проїзний документ дитини, посвідчення особи моряка та посвідчення члена екіпажу літака.

До речі, порівняно із 2010 роком українцям рідше відмовляють у візах. Про це повідомляє інформаційне агентство УНН, посилаючись на слова керівника відділу візової політики департаменту консульської служби МЗС Віталія Мошківського. За його інформацією, загальна кількість відмов у візах зменшилася із 4% у 2010 році до 3,35% у 2011 році. Помітне зменшення відмов у візах зафіксоване у посольстві Франції – із 4,4% до 2%, Естонії – з 7,8 до 4,3%, а також Словенії, Німеччини та Бельгії. Минулого року нашим співгромадянам найчастіше відмовляли у посольстві Італії: “ні” тут чув кожен 12-ий українець. Найрідше – у посольстві Словенії: лише 0,5% усіх звернень про відмітку в паспорті не були задоволеними. При цьому найчастіше українці бажають їздити до Польщі (370 тисяч віз), найменше – до Португалії (6 500).

http://www.lvivpost.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«Не може бути, щоб в літературі про УПА був один роман» – Капранови

Участь у виборах це – перемога кожного