in

Участь у виборах це – перемога кожного

   Інтерв’ю з кандидатом в депутати до Верховної Ради України по мажоритарному виборчому округу № 126, адміралом Ігором Тенюхом.

Передвиборча кампанія 2012 набирає фінальних обертів. Серед тисяч різноманітних програм вдалось знайти таку, у якій передбачено захист українських заробітчан і турботу про їхні проблеми. Ознайомившись із зверненням кандидата в народні депутати п.Ігоря Тенюха, мені вдалось зустрітись і взяти інтерв’ ю для читачів «Української газети» в Італії.

– Пане кандидате в народні депутати. Чому ви апелюєте до виборців, що перебувають за кордоном?
– В моєму виборчому окрузі в кожній 4-й-5-й квартирі чи будинку працездатні люди виїхали за кордон з мотивів праці і утримують свої сім’ї, вчать дітей, інвестують у нові квартири чи будинки, утримують хворих батьків чи родичів. Найбільше їх в Італії. Сьогодні заробітчани позбавлені права голосувати за кандидата-мажоритарника. Це можуть зробити лише виборці в Україні.

В нас є традиція: цілою сім’єю чи родиною підтримувати одну кандидатуру. Але якщо мама – в Італії а її син- студент, чоловік та батьки – байдужі і не братимуть участі у виборах, то будемо мати те, що маємо. Якщо ж всі вдома проголосують за програму захисту українських заробітчан, то з’явиться можливість отримання закордонної пенсії, зарахування загального трудового стажу, і всього того, що записано у моєму Зверненні.

– У розділі своєї передвиборчої програми про закордонних українців Ви ставите конкретні пропозиції. Що, на Вашу думку, треба зробити в першу чергу?
– Подати законопроект про закордонного українця. Підписати, на міждержавних рівнях угоди про зарахування загального трудового стажу, міждержавне пенсійне забезпечення, соціальне страхування та допомогу інвалідам. Також варто подбати про спрощений обмін закордонних паспортів, визнання і конвертацію водійських прав, проїзд на автотранспорті з іноземними номерами під час відпустки та багато інших питань.

– Чи плануєте Ви, у разі перемоги, зустрітися як народний депутат із своїми виборцями в Італії?
– Так. Планую зустрічі з Півночі на Південь. Хочу почути і вивчити проблеми, щоб потім внести відповідні законопроекти у парламенті. Обов’язково побуваю у редакції «Української газети» в Римі. Зустрінуся з церковними громадами, які відіграли важливу роль в у згуртуванні українців, українськими асоціаціями. Але все це – потім.

– Що ви порадите вашому виборцю?
– Треба бути не байдужими для ваших дітей та родичів вдома, ваших батьків та сусідів, знайомих і близьких. Порадити їм прийти на виборчу дільницю і проголосувати за програму захисту українських заробітчан.Час настав змінити на краще.

Розмовляв Ігор ФЕДОРКІВ

–президент культурної асоціації «Л’Україна»Венеція,
зав.секторм громадян-іноземців провінційної профспілки UIL Venezia

 

Звернення до виборців 126 виборчого округу (жителів Стрийського та Жидачівського районів), що тимчасово перебувають або постійно проживають  за кордоном

Цього року закордонні виборці, тобто ви – трудові  емігранти  позбавлені  права проголосувати за своїх кандидатів мажоритарників. Адже 8 мільйонів українців з причини відсутності роботи вдома виїхали за кордон і матеріально утримують свої  сім’ ї та родини, купують нові квартири та будують собі будинки, вчать дітей та утримують хворих батьків. Тобто ваші міні інвестиції в загальному перевищують  прямі закордонні інвестиції. В моїй виборчій програмі є конкретна програма захисту кожного українця за кордоном. Це визнання на державному  та міждержавних рівнях вашої праці, визнання загального трудового стажу, що дасть можливість  отримувати закордонну пенсію на Україні. Потрібне негайне підписання на міждержавних рівнях договорів про пенсійне і соціальне забезпечення трудових мігрантів, що дасть можливість отримувати додаткові соціальні бонуси та пенсійні добавки у зв’язку з інвалідністю. Питання про визнання українських дипломів і водійських прав, спрощений обмін закордонних паспортів, виїзд на ПМЖ і спрощений виїзд родин заробітчан проїзд на закордонних номерах і розмитнення свого автотранспорту, тощо. Завдяки цій програмі в кожну домівку прийдуть додаткові кошти, закордонна пенсія і соціальні бонуси,  соціальні страховки та пенсії по інвалідності.

Тож нехай ваші діти-студенти, ваші родичі і сусіди, ваші друзі і знайомі підтримають вас. Прийдуть на виборчу дільницю і проголосують за ваше майбутнє – за програму захисту кожного українця за кордоном, за програму кандидати в народні депутати Ігоря Тенюха.  Якщо ви не можете  за кордоном проголосувати – тоді дзвоніть щодня  до дому по телефону чи скапу і переконуйте та агітуйте. Все залежить від вас самих. Ваші вдома не повинні бути байдужими. Час настав змінити на краще.
З повагою,

Кандидат в народні депутати по мажоритарному виборчому  округу   №126
адмірал Ігор ТЕНЮХ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Найчастіше українців не пускають до Італії

Свято Першого дзвоника в Українській школі у Римі (ФОТО)