in

Нардепи вирішили спростити видачу паспортів українцям за кордоном

Верховна Рада прийняла за основу проект закону, яким пропонується усім громадянам України, які перебувають за кордоном і досягли 16-річного віку, оформляти закордонний паспорт у дипломатичних установах України. За відповідний проект змін до статті 4 закону «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» (№7558) у першому читанні проголосували 289 народних депутатів.

У даний час громадянин України може оформити закордонний паспорт у дипломатичній установі України тільки у тому разі, якщо він постійно проживає, перебуває у довгостроковому відрядженні, на навчанні, стажуванні, працює за контрактом або перебуває на лікуванні і досяг 16-річного віку, повідомляє “ЛIГАБiзнесIнформ” .

Громадяни, які проживають за кордоном з інших причин, такий документ оформити не можуть, що не сприяє легалізації їх нього перебування за межами України і обмежує право на свободу пересування. У зв’язку з цим пропонується у статті 4 закону вказати, що оформлення паспорта громадянина Україна для виїзду за кордон здійснюється громадянам України, які постійно або тимчасово проживають за кордоном і досягли 16-річного віку, за їхнім особистим клопотанням про отримання паспорта або за клопотанням їхніх законних представників, направлених до дипломатичних установ України.

 


«ForUm»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Завершується набір на курс навчання «Основи малого підприємництва»

Гурт KUBE. Український рок в Італії