in

Тігіпко обіцяв виплатити пенсію українцям за кордоном

Віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що українці за кордоном зможуть отримувати свої українські пенсії.

“З деякими країнами ми про це вже уклали угоди, зараз готуємо таку угоду з Німеччиною. Їх пенсії ми будемо перераховувати з Пенсійного фонду за кордон, і там наші громадяни зможуть отримувати їх”, – зазначив віце-прем’єр.

Про це він заявив в прямому ефірі “5 каналу”, передає “Дело”.

Нагадає,  16 червня Верховна рада ухвалила в першому читанні запропонований Кабінетом міністрів законопроект №7455 про пенсійну реформу.

Як відомо, урядовий законопроект про пенсійну реформу передбачає, зокрема підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років – на 6 місяців щороку, починаючи з 1 вересня 2011 року.

Максимальний розмір пенсії буде обмежений десятьма прожитковими мінімумами – на сьогодні це 7640 гривень, в тому числі і пенсіонерам, які зараз отримують надвеликі пенсії.

До цієї категорії належать колишні парламентарі, судді, прокурори і чиновники високого рангу.

Пенсійний вік для чоловіків-чиновників поступово підвищать до 62 років.

1 червня Кабмін вніс до Ради дороблений законопроект про пенсійну реформу.

Парламентський комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендував Раді знову повернути законопроект уряду на доопрацювання.

Проведення пенсійної реформи є однією з вимог Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці.

Передбачається, що як тільки президент підпише ухвалений парламентом документ, фонд перерахує Україні третій, очікуваний з березня 2011 року, і четвертий транші.

 

 

http://www.epravda.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Грищенка на V Всесвітньому форумі українців обізвали “московським москалем”

Чи можливе внесення змін до бронювання авіаквитків?