in

Уряд хоче змусити всіх декларувати доходи

   Кабінет Міністрів хоче змусити кожного дорослого українця здавати декларації про доходи. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

“Всі повинні сказати, що у кого є. Після того, як буде введена нульова декларація, уряд вважатиме за необхідне ввести загальне декларування доходів. Ми ж рухаємося в ЄС, так давайте відповідати! Всі заповнюємо декларації”, – сказав Яценюк.

При цьому прем’єр повідомив, що в Україні буде введено також Трудовий кодекс замість застарілого Кодексу законів про працю. “Україна прийме новий Трудовий кодекс, який буде конкурентним, який буде ефективним, який дасть можливість як працівнику, так і роботодавцю отримати максимальні вигоди і приверне сюди інвестора”, – сказав прем’єр.

Він зазначив, що країна може бути конкурентною лише тоді, коли ринок праці правильно відрегульований.

Зазначимо, загальне декларування було ідеєю ще попередньої влади. Колишній глава Державної податкової служби Олександр Клименко говорив, що загальне декларування доходів є дуже важливим елементом і стимулом легалізації зарплат і підприємницької діяльності в цілому. Крім того, загальне декларування, в разі його правильної реалізації, може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами.

Крім того, в Кабміні мають намір ввести новий Трудовий кодекс замість застарілого Кодексу законів про працю.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Правила переміщення валюти через кордон України

Ренці їде до Києва і Москви говорити про Україну