in

Участь у виборах Президента візьме велика кількість українців в Італії

  

На закордонних виборчих дільницях повним ходом триває підготовка до голосування 25-го травня. Завдяки старанням волонтерів української громади, виборців кількість тих, хто обиратиме Президента України поза межами Батьківщини, буде вищою, аніж на всіх попередніх голосуваннях

Для місцевих політиків та оглядачів дострокові вибори президента України стали прикладом зміни старої системи, якої намагаються позбутися і в Італії – йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Посольство та консульство України в Італії у ці дні перейшло на посилений режим роботи. Дипломати шукають можливості, аби якогомога більше українців змогли проголосувати. Хоча виборчих дільниць на всю країну лише три: у Римі, Мілані та Неаполі. На цих виборах ЦВК додало новведення, аби проголосувати могло якомога більше українців за кордоном. 

У італійському журналістському колі на українську ситуацію дивляться критично. Николо Локателлі з видання “Лімес” вважає, що потенційний зрив президентських виборів може посилити кризу та ускладнити подальшу боротьбу з агресором.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Хто включається до списку виборців на закордонній виборчій дільниці та як поновлюються їх дані?

Обов’язково перевірте ваше внесення у списки виборців!