in

У ВР зареєстрований законопроект про протидію торгівлі людьми

   У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект про протидію торгівлі людьми, спрямований законодавчо врегулювати питання протидії торгівлі людьми, мінімізації її наслідків через установлення відповідних організаційно-правових засад, повноважень органів виконавчої влади, визначення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, порядку надання допомоги таким особам.

Так, у проекті № 8469 від 10.05.2011 р., ініційованому народним депутатом від фракції Народної партії Олегом Зарубінським, визначено:
– основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми;
– повноваження органів виконавчої влади під час здійснення заходів з протидії торгівлі людьми;
– механізм запобігання торгівлі людьми, боротьби з нею, надання допомоги та захисту постраждалим особам;
– права постраждалих від торгівлі людьми осіб, які звернулися за допомогою;
– засади міжнародного співробітництва у сфері протидії торгівлі людьми;
– посилення відповідальності за правопорушення, пов’язані з торгівлею людьми.

У документі приведений кошторис витрат на забезпечення виплати одноразової матеріальної допомоги особам, яким встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Згідно його, сума відшкодування моральної шкоди для однієї особи становитиме 5 мінімальних заробітних плат. За статистикою Міжнародної організації з міграції 1085 осіб постраждали від торгівлі людьми в Україні за 2010 рік.

Проектом закону передбачається надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, в тому числі і дітям, яка буде здійснюватись у 22 центрах соціально – психологічної допомоги, 32 центрах реабілітації для дітей та 87 притулках для дітей; фінансування діяльності даних центрів буде здійснюватись у межах видатків, передбачених на їх утримання.

Водночас, при зверненні до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або до центру соціально – психологічної допомоги особи, яка постраждала від торгівлі людьми і є іноземцем, передбачено 10-відсотокову надбавку за використання іноземної мови (європейської). У випадку, якщо особа, яка постраждала від торгівлі людьми розмовляє іншою мовою – залучається перекладач.
Джерелами надходження пропонується визначити доходи держави за рахунок збільшення фактичних надходжень до Державного бюджету України у 2012 році, що має бути передбачено законом України «Про державний бюджет України на 2012 рік».

З повним текстом документу можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

 

http://www.rbc.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський футбол знову у центрі великого скандалу

Дошкільна освіта в Італії