in

Дошкільна освіта в Італії

Дошкільна освіта Італії є необов’язковою і представлена державними та приватними дитячими установами.  Вона відноситься до першого циклу освіти та складається з дитячих ясел та дитячих садків.

Дитячі ясла
У дитячі ясла приймаються діти віком від 3 місяців і до 3-х років. На термін до 3-ох років. Організацією дитячих садків займаються муніципалітети або приватні особи.

Муніципальні дитячі ясла
Для зарахування у муніципальний дитячі ясла слід подати заяву в часовий період та заклад, встановлений міською владою. У запиті слід вказати один або кілька дитячих установ, у який ви бажаєте віддати дитину в порядку переваги, в залежності від місця проживання або роботи. Запиту буде надано оцінку в залежності від зайнятості батьків, наявність інших дітей на утриманні, соціальних та медичних проблем сім’ї. Дітей зараховуються у ясла на основі цих оцінок. Умови зарахування є відмінними в різних муніципалітетах, тож радимо проконсультувати веб-сторінку комуни вашого проживання.
Дітей, яким виповнилося 2-а роки, можна віддати у так звані «Sezioni Primavera». Це – ясла, які є частиною приватних дошкільних закладів для дітей віком від 24 до 36 місяців. Для запису дитини слід звернутися безпосередньо до адміністрації закладу.

Вартість відвідання ясел
Вартість відвідання комунальних ясел варіюється в залежності категорії і прибутків батьків. Вартість приватних дитсадків визначається кожною установою окремо.

Материнська школа або дитячий садок

У дитячий садок (материнську школу), що може бути державним чи приватним, зараховують дітей, які на 30 квітня поточного навчального року, досягли 3-річного віку. Відвідання цієї навчальної установи триває три роки. Для зарахування до державної материнської школи слід звернутися у відділення шкільного навчання вашого муніципалітету, в інших випадках – до адміністрації школи. Зарахування у громадські школи здійснюється у порядку черги, сформованої на основі оцінки соціального стану сім’ї.

Вартість відвідання дитячого садка
Вартість відвідання державних школах є різними для категорії сімей із різними прибутками. Вартість навчання в приватних школах встановлюються незалежно кожною установою.

Переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

У ВР зареєстрований законопроект про протидію торгівлі людьми

Для отримання карти на проживання дійсні лише сертифікати школи Данте Аліг’єрі, університетів Перуджі та Сієни та Roma Tre