in

В італійській в’язниці помер нацистський злочинець родом з України

Уродженець України Михайло Зайферт, який відбував довічне ув’язнення в Італії за злочини, вчинені в роки Другої світової війни, помер на 86 році життя.

У в’язниці на півдні Італії помер нацистський злочинець Майкл Сейферт (Михайло Зайферт), прозваний “больцанським катом”. Йому було 86 років.

Уродженець України Сейферт відбував довічне ув’язнення, до якого був засуджений в 2000 році за злочини, вчинені в роки Другої світової війни, коли він був охоронцем транзитного табору в місті Больцано.

Сейферта визнали винним у вбивстві ряду ув’язнених. Його екстрадували з Канади, де він жив після війни, в Італію тільки в 2008 році.

Нагадаємо, ще одним українцем, якого звинувачують у пособництві нацистам і причетності до вбивства близько 28 тис. євреїв у таборі Треблінка на території Польщі є Іван Дем’янюк. Наразі тривають суди щодо його подальшої долі. Сам же Дем’янюк заявив на черговому засіданні суду, що є “однією з жертв Гітлера”.

Двадцять років тому він був засуджений до смертної кари в Ізраїлі, проте потім вирок скасували через появу доказів вини іншого українця.

Після довгих дебатів щодо екстрадиції Дем’янюка і стану його здоров’я процес почався 30 листопада в Мюнхені.

Мюнхенська прокуратура займається справою Дем’янюка, оскільки той після війни деякий час перебував у таборі для переміщених осіб в цьому регіоні.

Сам Дем’янюк стверджував, що служив у Червоній Армії і в 1942 році потрапив у полон.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка опинилася в лікарні після нападу у Мілані

Українська діаспора провела міжнародну акцію “Свічка моління”