in

В Італії загинула 5-річна біженка з України

Дитина стала жертвою ДТП, яку скоїв місцевий водій.

Увечері в неділю, 20 березня, поблизу італійського міста Кротоне троє українських біженців постраждали внаслідок наїзду автомобіля, за кермом якого перебував 45-річний місцевий мешканець. Серед потерпілих була 5-річна дівчинка, яка від отриманих травм померла.

Про це повідомляє Agenzia Italia.

У повідомленні зазначили, що водій скоїв наїзд на пішоходів, які рухалися, як і належить, правою смугою дороги, при достатньому освітленні для того, щоб побачити їх перед собою. 45-річного мешканця Кротоне доправили до лікарні для проходження тесту на вживання алкоголю чи наркотичних речовин.

Читайте також: Допоможіть знайти в Італії Інну Мошкіну

Мер міста Кротоне Вінченцо Воче, коментуючи трагедію, висловив свій глибокий біль через загибель української дівчинки.

“Як і кожен батько, я спустошений. Лише кілька днів тому я особисто їздив вітати перших братів і сестер з України. Серед них багато дітей, які втекли від страшного сценарію війни. Ми зустріли їх з радістю і теплом… Немає слів. Тільки глибокий біль”, – сказав він.

Читайте також: Чернівчанина засудили за вербування жінок для проституції в Італії

У день похорону дівчинки у місті Кротоне буде оголошено загальну жалобу.

Нагадаємо, раніше уряд Італії заявив, що планує розмістити українських біженців у нерухомості, яку було конфісковано у мафії. Крім того, українським біженцям надають доступ до медичного обслуговування, дітям – до навчання у школах, а дорослі зможуть працювати.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 4]

Інформація для українських біженців в Італії, що приїхали у регіон Абруццо

Італія готова відбудувати драмтеатр у Маріуполі