in

МЗС спростовує причетність українського дипломата до інциденту в міланському готелі

   Громадянин України, який улаштував дебош в одному з готелів Мілана (Італія), не є дипломатом, як писали італійські ЗМІ, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

“У зв’язку з появою в італійських ЗМІ інформації про інцидент, що стався в ніч з 22 на 23 липня в одному з готелів Мілана за участю громадянина України, який назвався українським дипломатом і надав правоохоронцям дипломатичний паспорт на ім’я Олександра Філіпчука, МЗС України повідомляє, що О.Філіпчук не є співробітником дипломатичної служби й не працює в системі МЗС України”, – розповів прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, ця людина працювала в одній із державних установ і була давно звільнена.

“Дипломатичний паспорт, виданий на його ім’я, є недійсним. Відповідальність за дипломатичний паспорт і його несвоєчасне передання на зберігання до архіву лежить на особі, якій видано цей паспорт”, – сказав О.Дикусаров.

Він також наголосив, що інформація італійських ЗМІ про те, що до поліцейської дільниці, в якій перебував О.Філіпчук після інциденту в готелі, прибули співробітники консульства України в Мілані й вимагали його звільнити, посилаючись на дипломатичний імунітет, не відповідає дійсності.

Як повідомляли ЗМІ, минулих вихідних подружжя українців зупинилося в Мілані в одному з готелів. Уночі портьє викликав поліцейських, оскільки український постоялець у стані сильного алкогольного сп’яніння зчинив у холі дебош. Під час спроби втихомирити його українець накинувся на поліцейських, завдавши двом із них побоїв.

http://www.interfax.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія ексгумує останки Гарібальді

Постав питання консулу України в Італії Роману Горяйнову