in

На кордоні Україна виявили “італійський” бус з брендовим одягом на 100 тис грн

34-річний водій з Івано-Франківщини задекларував 60 місць багажу із вживаним одягом, вагою 600 кг і сказав, що більше нічого не везе.

Як пише Закарпатська митниця, оглядаючи бус митники виявили у ньому 3 десятки одиниць новенького жіночого одягу без декларування.

Читайте також: Водії «італійського буса» намагалися завезти в Україну контрабанду

Жіночі куртки, светри та штани «ICE PLAY» торговельної марки «GILMAR» виробництва Греції та Китаю, загальною кількістю 31 одиниця, значно перевищують дозволену митним законодавством суму – 500 євро для ввезення однією особою без декларування та повної сплати митних платежів.

Так, до прикладу, в інтернет-мережі ціна аналогічного білого пуховика – майже 18 тис грн, а двохсторонньої кольорової куртки – понад 12 тис грн, іншої куртки-пуховика – майже 16 тис грн. Тобто, ціна виявлених незадекларованих брендів перевищує 100 тисяч гривень.

Читайте також: Український заробітчанський бус оштрафували у Бреші на 4 000 € за перевезення посилок без ліцензії

Як правило, у подібних випадках водії не визнають незаконний товар своєю власністю. Винятком і не став івано-франківський перевізник, сказавши, що дві сумки йому передала незнайомка у м.Чизена для доставки в Івано-Франківськ.

Відносно нього складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 МКУ. Наразі партію брендів вилучено, а їхню остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 5]

У Болонії відкрився перший і єдиний в Італії музей української культури

Суд в Італії остаточно виправдав нацгвардійця Віталія Марківа