in

Італія може вирішити долю втікача Романюка не раніше осені

   Італійський суд приступить до розгляду питання про екстрадицію українського опозиціонера Віктора Романюка не раніше липня цього року

Про це заявив італійський адвокат П´єр-Франческо Скаркіллі, передає «Українська правда».

«Щоб почати процес екстрадиції, повинен бути спочатку запит від українського уряду про видачу і розміщенні документів, що належать до звинувачень проти Романюка. Виходячи з цього, судді будуть вирішувати, чи є умови для його видачі», – заявив він.

«З мого досвіду, цілком імовірно, що це слухання відбудеться приблизно в липні або вересні /жовтні 2013 року», – додав Скаркіллі.

Як повідомляли «Коментарі», на виборах 2012года Романюк переміг свого найближчого конкурента від Партії регіонів Тетяну Засуху з відривом майже у 10 тисяч голосів. Однак за рішенням судів 33000 голосів виборців були визнані недійсними і перемогу здобула Засуха.

5 листопада в ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення в п´яти одномандатних округах, серед яких округ № 94. Романюк подав позов до Європейського суду з прав людини.

На початку лютого 2013 Романюк втік до Європи, пояснив це тиском на нього і його бізнес.

21 березня екс-кандидат був затриманий у Мілані за поданням українських правоохоронців, які вимагають екстрадиції опозиціонера. 26 березня Шевченківський районний суд Києва заочно заарештував Романюка. Проте через кілька днів Романюк був звільнений з міланської в´язниці.

http://chernivtsi.comments.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Badanti, concorrenza italiana alle ucraine. Bacheche e giornali di annunci pieni di richieste di lavoro

Італія відкриє візовий центр в Одесі