in

Власникам довготермінових віз дозволили вільно подорожувати Шенгеном

Рада міністрів Європейського Союзу дозволила власникам довготермінових віз вільно подорожувати Шенгенською зоною. Про це повідомила сьогодні прес-служба Ради ЄС.

Згідно з рішенням, власники довготермінових віз (на період понад три місяці) типу «D» зможуть вільно пересуватися країнами-членами Шенгенської зони, так само, як і громадяни третіх країн, що мають дозвіл на проживання в одній з країн-членів.

Нові правила дають можливість подорожувати протягом трьох місяців з кожних шести місяців перебування. При цьому нові правила регламентують також і можливість вільного транзиту країнами-членами Шенгенської зони при поверненні власників довготермінових віз додому.

Згідно з правилами, що діяли до останнього часу, власники довготермінових віз типу «D» мали право лише на транзит при поїздці до країни, що видала довготермінову візу та на перебування у цій країні. Повернення додому не могло відбуватися через треті країни.

Новими правилами також передбачено, що довготермінові візи не можуть видаватися на період понад один рік. У разi, якщо країна дозволяє iноземцю перебувати понад один рiк, довгострокову вiзу має бути замiнено на дозвiл на перебування. Iншими словами, держави, що входять до Шенгену, в цьому випадку зобов’язанi замiнити довгострокову вiзу дозволом на перебування.

У питаннях безпеки новi правила зобов’язують держави, що розглядають видачу довгострокової вiзи громадянам третiх країн, консультуватися з Шенгенською iнформацiйною системою так само, як i пiд час розгляду видачi дозволу на перебування.

У разi, якщо громадянин третьої країни розглядається як особа, яку було попереджено про вiдмову в’їзду, держава має насамперед проконсультуватися з тiєю державою, яка видала таке попередження.

Європарламент 9 березня схвалив нові правила щодо надання довготермінових віз.

Довгострокова вiза, або так звана вiза «D», видається громадянам третiх країн на перiод понад три мiсяцi.

http://www.radiosvoboda.org/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Дрогобичі відкрили соціальний центр для дітей заробітчан

Процедура подачі запиту для сезонної роботи в Італії