in

Процедура подачі запиту для сезонної роботи в Італії

Запит на отримання дозволу на проживання для сезонної роботи слід подавати по Інтернету, дотримуючись процедури, яку ми подаємо нижче

У 2010 році в Італію зможуть приїхати 86 тисяч сезонних працівників із яких 2000 – працівники, що отримали професійне формування на батьківщині за урядовими програми, 1500 дозволів на проживання із мотивів навчання та професійного формування будуть конвертовані у дозволи для підприємницької діяльності.

1)    Реєстрація

Роботодавець, або іноземець який просить про конвертацію дозволу на проживання, повинен підє’днатися до веб-сторнки Міністерства внутрішніх прав www.interno.it та зайти у відділення призначене декрету флуссі. Для реєстрації потрібно ввести ім’я, прізвище, дату народження, адресу електронної пошти та задати пасворд доступу. По електронній пошті ви отримаєте код для підтвердження реєстрації та активації користувача.

2)    Створення бланків

Увівши адресу Е-мейл та пасворд реєстрації, ви зможете зайти у відділення призначене для створення бланків на яких відбуватиметься відсилка запиту. Для сезонної роботи слід взяти  “mod. c-stag.”, для працівників, що отримали професійне формування на батьківщині за урядовими програми – “mod. bps”, для обміну мотиву дозволу на проживання  – “mod. z”.

3)    Програма SUI
Наступний крок – скачати та ін сталювати програму відділу імміграції (SUI). На сайті www.interno.it знайдете інструкцію та лінк для скачування програми у версіях для Windows, Linux та Os.

4) Імпортація бланків

Запустивши програму SUI, переконайтеся що ваш ПК під’єднаний до Інтернету та клацніть по “importa i moduli elettronici nel programma”. Вам буде запропоновано ввести Е-майл та пасворд. Після цього бланки, попередньо активовані на сторінці Міністерства внутрішніх справ, будуть імпортовані у ваш комп’ютер.

5)    Заповнення бланків

Заповнювати бланки можна без підє’днання до Інтернету. Запустивши програму SUI, клацніть по “visualizza domande da compilare”, заповніть графи та збережіть зміни.

6)    Відсилка запиту

Під’єднавшись до Інтернету та запустивши програму SUI, клацніть по “visualizza  domande da inviare” та надішліть запит.
Запити можна надсилати до вичерпання квот, але не пізніше 24 години 31 грудня 2010 року.

 


Ельвіо ПАСКА, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Власникам довготермінових віз дозволили вільно подорожувати Шенгеном

ВР відмовила у наданні пенсії українцям, що проживають за кордоном