in

Відмовлено в легалізації засудженим після депортації

Доглядальниці та домашні працівниці, що були засуджені після повторної депортації із ЄС, не можуть бути легалізованими. Виняток робитимуть лише для окремих справ

 

Запити домашніх працівниць, що подали запит на легалізацію, проте в минулому були засуджені після повторного видворення із країни, будуть відхилені. Виняток робитимуть лише для окремих справ.

 

Міністерство внутрішніх справ Італії відмовило в легалізації засудженим після депортації. Ця постанова може стати на першкоді навіть тим, хто уже підписав робочий контракт та подав запит на отримання дозволу на проживання за посередництва поштового відділення.

Усі, хто раніше були депортовані лише один раз зможуть легалізуватися без перешкод.

До минулого місяця доля легалізації іноземців, виявлених на території країни, та, як наслідок, засуджених в судовому порядку, залишалася непевною. Деякі квестури ставили під запитами у таких випадках позитивний вердикт, а інші – знову видворяли іноземців із країни.

Звернувши увагу на цю ситуацію, Демократична партія подала до Сенату вимогу про уточнення, зокрема звертаючись до міністра внутрішніх справ Роберто Мароні. 17 березня роз’яснення надійшло від голови державної поліції Антоніо Манганеллі (на фото).

Закон забороняє легалізацію засуджених у судовому порядку (або за рішення квестора) – пояснює Манганеллі – зокрема коли іноземець, ігноруючи депортацію, без поважної причини не покинув території Італії.

Заборона легалізації не застосовуватиметься лише в трьох випадках:
•    якщо перший раз іноземця депортували коли дія його пермессо була завершена понад 60 днів та не була продовжена;
•    якщо запит на продовження дозволу на проживання було відхилено;
•    якщо іноземець залишився в Італії на термін довший, за вказаний у дозволі на проживання на короткий термін.

Тепер квестури повинні видавати негативне рішення по усіх запитах, що відносяться до першої категорії. А також можуть змінити вердикт, для тих, хто підписав робочий контракт до виходу роз’яснення, та подав запит на отримання дозволу на проживання. В обох випадках на іноземця чекає повторне видворення із країни.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вітання до світового українства з нагоди Великодня

Український Великдень у Тревізо