in

Декрет флуссі у цьому році ймовірно не вийде

В зв’язку із високим рівнем безробіття в Італії серед італійців та іноземців, у цьому році уряд не планує видачі декрету який визначає кількість іноземних працівників, що приїжджають країну за робочим контрактом. Так пояснює Натале Форлані, директор відділу імміграції міністерства праці Італії.

Авторитетна думка, якій можна довіряти, адже саме департамент Форлані займається регулюванням попиту та пропозиції на іноземну робочу силу, та має значний вплив на квоти декрету. У минулому році Італія дала можливість приїзду майже ста тисячам іноземців, та в цьому році не вважає за потрібне відкривати кордони для нових.

«Ми противники приїзду іноземних працівників у цьому році, адже кількість безробітних в Італії становить 280 тисяч, половина із яких користується дотаціями із бюджету. Передусім ми повинні дати можливість праці їм, у іншому разі безробітні іноземці не зможуть продовжити дозвіл на проживання, а отже поповнять ряди нелегалів» – пояснює Форлані.

Нагадуємо, що декретом флуссі користуються численні нелегали, які уже роками працюють в Італії. Подавши запит із своїми роботодавцями, вони повертаються в країну походження, звертаються у італійське консульство для відкриття робочої візи і з нею офіційно в’їжджають на територію Італії.

Отже в цьому році українці не матимуть шансу на легалізацію? Надію втрачати не варто. «Наша позиція носить технічний характер. – Визнає Форлані. Не вмключено що новий уряд візьме до уваги інші критерії»


Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська недільна школа у та міжнаціональний культурний центр Джульяно

Тридцятиметрову українську красуню-ялинку доставили у Вічне місто