in

Зростає число абортів серед іноземок

Іноземки учетверо частіше, ніж італійки, звертаються до медиків для переривання вагітності.

Число абортів серед іноземок безперервно зростає. Звичайно, аналізуючи ці дані, слід враховувати безперервне зростання й числа іноземних громадян у країні. Однак, навіть з цього погляду, кількість абортів набагато вища, порівняно з італійськими жінками.

Можливість штучного переривання вагітності запровадили в Італії з 1978 року.

У 1995-у нею скористалися 8 967 іноземок, а у 2005-у їхня кількість зросла до 37 973. Серед італійок навпаки, – з такою метою до лікарів звернулося 124 448 у 1978-у та 94 095 2005-го. Згідно із цим дослідженням, у 2005 році кількість штучних переривань вагітності серед жінок-іноземок відповідає 26.6% відсотків від загальнодержавного рівня, а у північних регіонах, де
концентрація іноземців є вищою, часами сягає 40%.

ISTAT простежив за змінами вікової смуги. Серед жінок віком між 18 і 49 років кількість абортів іноземок виявилася учетверо вищою. Серед головних причин проблеми називають недостатню поінформо ваність про запобігання вагітності. Дослідження Asp Lazio з’ясувало, що багато іноземок не могли визначити періоду овуляції і не надто знали про методи контрацепції. Половина іноземок завагітніли, неправильно вживаючи протизаплідні засоби.

Серед жінок зі Східної Європи найпоширенішим методом вважається переривання статевого акту, а південноамериканки найчастіше «обпікаються» на неправильному застосуванні фармацевтичних засобів та презервативів.

Серед причин штучного переривання вагітності жінки назвали економічні проблеми, наявність інших дітей.


Евіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Влада обіцяє нові робочі місця, але заробітчани повертатися не поспішають

Можливе об’єднання із повнолітніми дітьми