in

Можливе об’єднання із повнолітніми дітьми

Проте лише у випадку їх хвороби

Іноземці (мати або батько) можуть організувати приїзд з-за кордону до Італії повнолітньої дитини, якщо вона є хворою та не може утримувати себе, наприклад, знайти роботу – констатує Єдиний текст з імміграції, та підтверджує Консульта, орган, що слідкує, аби закони не суперечили Конституції країни.

Проблему об’єднання з повнолітніми дітьми порушив рік тому суд Флоренції, куди звернулася громадянка України, якій відмовили у об’єднанні сім’ї із дочкою, що залишилася на батьківщині без роботи та інших родичів, які могли б її утримувати. Дівчині уже виповнилося 18 років, вона не мала проблем зі здоров’ям, тому не входила до категорії „неповнолітніх дітей на утриманні”, що не можутьсамостійно опікуватися власними потребами через стан здоров’я”, за якою дозволяється об’єднання сім’ї.

Флорентійський суддя засумнівався, чи не контрастує це формулювання з принципом рівності та правом на єдність сім’ї, гарантованим Конституцією. Адже чинні нормативи передбачають суворіші правила для об’єднання з повнолітніми дітьми, порівняно із запрошенням до Італії перестарілих батьків, які не мають інших родичів у країні походження.

Ці питання розглядалися Консультою з акцентами на те, що об’єднання з повнолітніми дітьми відрізняється від об’єднання з батьками. Розгляд справи підтвердив чинність Єдиного тексту з імміграції. Було винесене рішення, що об’єднання з повнолітніми дітьми можливе за умови їх
фінансової залежності від батьків через хворобу, а значить, – і через неможливість знайти роботу та утримувати себе.

Ельвіо Паска,

переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Зростає число абортів серед іноземок

Типи орендних контрактів в Італії