in ,

З 1 лютого в Італії не пускатимуть в магазини та банки без ковід-сертифікату

З першого лютого в Італії вводять чергове посилення ковід-правил. Зокрема – розширюється кількість місць, вхід у які можливий лише за наявності Green Pass. А також входить в дію обов’язок вакцинації для усіх жителів країни, старших 50 років.

ТЕРМІН ДІЇ GREEN PASS

Дія усіх ковід-перепусток, отриманих після вакцинації чи одужання від коронавірусу скорочуються з дев’яти до шести місяців.

GREEN PASS У ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВАХ

Для доступу до державних установ, поштових відділень та банків, а також для входу в більшість магазинів потрібно мати зелене посвідчення (також отримане на основі негативного тесту на коронавірус).
Це правило не стосується установ та магазинів, які вважаються «базовими». Наприклад, для входу у відділення поліції, для подачі заяви зеленого сертифіката не потрібно.

Читайте також: УРЯД ІТАЛІЇ ПРОДОВЖИВ ЗАБОРОНУ НА В’ЇЗД ДО КРАЇНИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

САНКЦІЇ ДЛЯ НЕЩЕПЛЕНИХ

Запроваджується обов’язкова вакцинація та вводяться санкції для нещеплених, старших 50 років. Перевірка відбуватиметься шляхом перехрещення баз даних про прописку та вакцинацію. Одноразовий штраф складає 100 євро.

SUPER GREEN PASS

З 15 лютого, усі працівники державної та приватної сфери, старші 50 років повинні мати Super Green Pass. У цьому випадку штраф складає від 600 до 1500 євро.

Санкції не застосовуються до тих, хто отримав звільнення від вакцинації за станом здоров’я.

Читайте також: У РИМІ ВІДКРИТО ЦЕНТР ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

ПОДОРОЖІ

Тим, хто прибуває або повертається до Італії після поїздки в європейську країну, більше не повинні здавати мазок на коронавірус. Достатньо мати цифровий сертифікат про COVID від Європейського зразка.

ЗАХИСНІ МАСКИ

Продовжено ще на 10 днів обов’язок носити маски навіть на відкритому повітрі. Уряд розглядає можливість скасування цього обов’язку найближчим часом.

ДИСКОТЕКИ

Продовжено закриття дискотек ще на 10 днів.

Маріанна Сороневич

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть сторінку у  Facebook, або в Instagram та слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è soronevych.-1024x315.png
Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

7 речей, які в Україні набагато кращі, ніж у Європі

Як приїхати на роботу в Італію в 2022 році легально