in

Квестури забувають розсилати запрошення на апунтаменто

Навіть якщо прийом для зняття фотодактилоскопічних даних уже призначено, багато іноземців не отримують листа із датою апунтаменто. Радимо самим контролювати перебіг розгляду вашої справи.

Такі випадки зустрічаються нерідко, як, наприклад це сталося із однією нашою читачкою. Минулого січня вона подала запит на продовження дозволу на проживання: «Я знала, що на продовження потрібно довго чекати, та минали місяці, а я не отримувала жодної звістки про просування моєї справи. Не витримавши, я звернулася до поштового відділення, де мені порадили перевірити мою справу за допомогою Інтернету. Не володіючи достатніми знаннями нових технологій, я звернулася за допомогою до мого друга». Таким чином жінка з’ясувала, що прийом для інтеграції, без якого неможлива видача пермессо, їй призначили… майже два тижні тому у комісаріаті на прощі Верано у Римі. «Проте мені не приходило жодного листа із повідомленням, не зважаючи на те, що останнім часом я не змінювала адреси». Читачці довелося два дні підряд приходити до Квестури, щоб їй призначили час нового прийому наприкінці серпня.

Така ж історія трапилася із Паті, вихідцем із Конго. У лютому він подав запит на обмін пермессо з мотивів навчання на дозвіл для роботи. Хлопець, не витримавши довгого чекання, наприкінці серпня зазирнув в Інтернет,  і з’ясував, що його апунтаменто призначено на… 15 травня. Хлопець звернувся до Квестури, де одразу ж знайшов розуміння своєї проблеми (можливо, тому що не єдиний прийшов зі скаргою). Уже наступного дня у нього взяли відбитки пальців та зробили фото. Таку оперативність можна пояснити тим, що у Сан Бенедетто дель Тронто черги не такі довгі, як у столиці.

Ще одне свідчення надійшло від Літс, що нещодавно приїхала із Перу за «Декретом флуссі». Вона підписала контракт на роботу, поштою надіслала конверт із жовтою стрічкою і почала очікувати запрошення з Квестури. Її хвилювання посилилися, коли дізналася, що таке запрошення вже отримали кілька знайомих. Зателефонувавши за «зеленим номером», жінка дізналася, що день її апунтаменто уже минув… В останньому випадку іноземці теж не надіслали відповідного листа.

На жаль, такі випадки є типовими. Це підтверджує телефонний центр Італійської пошти.

Тож, якщо ви довго очікуєте зняття фотодиклатоскопічних даних, рекомендуємо вам зателефонувати за безкоштовним номером 848855888, щоб дізнатися про перебіг розгляду вашої справи, чи заглянути на веб-сторінку www.portaleimmigrazione.it . Також можна звернутися за безкоштовною допомогою до патронатів. Це можуть зробити всі, хто подав запит на отримання чи продовження дозволу на проживання, уникнувши, таким чином, неприємних ситуацій.

Якщо ви з’ясували, що ваше апунтаменто про терміноване, варто роздрукувати інтернет-сторінку із запрошенням і подавши її до Квестури, вимагати призначення нового апунтаменто.

Поза тим, наявність схожих проблем видається дивною за умови автоматизованої системи. Італійська пошта гарантувала відсилку рекомендованих листів та можливість повідомлень sms.


Elvio PASCA
Переклад М. Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Папа Римський привітав українців з Днем незалежності

Фальшива легалізація