in

Кожна жінка має право вибору стати матір’ю, чи ні

Нещодавно Італію жахнуло повідомлення про немовля, убите після народження власною матір’ю. Українська іммігрантка пояснила свій екстремальний вчинок страхом втратити роботу та дозвіл на проживання в Італії. Хочеться нагадати жінкам, про альтернативи надані італійським законодавством, для запобігання вагітності та у випадку, якщо ви очікуєте небажану дитину

 

Передусім, ви завжди можете звернутися до лікарів незалежно від того маєте ви дозвіл на проживання чи ні. Італійським медикам заборонено повідомляти про нелегалів до органів правопорядку.

Якщо ви живете статевим життям регулярно, лікар порадить вам оптимальні контрацептивні засоби. Зокрема: вагінальне кільце, діафрагму, або ж контрацептивні пігулки чи пластирі та ін. Нагадуємо, що медикаментозні контрацептиви нового покоління містять мінімальну кількість гормональних препаратів, що дозволяє мінімізувати виникнення побічних ефектів.

Важливо пам’ятати, що лише презерватив захищає не тільки від небажаної вагітності, але й від хвороб, що передаються статевим шляхом.
У непередбачуваних ситуаціях (наприклад розрив презервативу) звернувшись до гінеколога, ви можете вжити так звану «пігулку наступного дня» (pillola del giorno dopo). Її можна приймати лише у виняткових випадках упродовж перших 48 годин, максимум 72 години після незахищеного статевого акту. Це – засіб із високим вмістом естро-прогестерону, його вчасне застосування дає гарантію не завагітніти 75%. Альтернативою є введення спіралі протягом перших п’яти днів. Що дає гарантію 99%.

Якщо ви прийняли рішення перервати вагітність, слід пам’ятати, що чим довший її термін, тим ризикованішими є наслідки втручання в організм. Італія гарантує право на аборт хірургічним способом протягом перших 90 днів від зачаття.

Нещодавно Італією було дозволено застосування фармакологічного аборту, шляхом прийому пігулки RU 486 Незабаром вона буде доступною у більшості лікарень. Цей метод дозволено у багатьох європейських країнах. Зокрема у Швейцарії його авторизували 22 жовтня 1999 року. В Італії, під впливом Ватикану, щодо цього засобу дискусії ведуться по-сьогодні. Медикамент блокує ефекти гормону прогестерону, що призводить до переривання розвитку вагітності, а також приводить до маткових скорочень, які провокують видалення ембріональних тканин.

Нагадуємо що італійський закон забороняє депортацію вагітних жінок, навіть якщо вони перебувають у країні нелегально Вагітні мають право на отримання дозволу на проживання до часу, коли дитині виповниться шість місяців на підставі дозволу на проживання для лікування. Запит на його отримання слід подавати безпосередньо у квестуру провінції проживання, разом із медичною довідкою, що підтверджує ваш стан.

Іноземки, нарівні із італійками, мають право на повне медичне забезпечення, та контроль за перебігом вагітності. Закон забороняє звільнення майбутніх мам із роботи. Ті, що працювали за робочим контрактом мають право на виплати по догляду за дитиною. Існують інші законодавчі гарантії захисту материнства і дитинства, про які ми писали в попередніх номерах Газети.

Протягом десяти днів після пологів жінка має право вирішити визнати дитину чи анонімно віддати її на усиновлення. Невизнання дитини не є правопорушенням. Варто лише повідомити ваше рішення лікарям. Весь медичний персонал та представники служби соціального захисту зобов’язані дотримуватися максимальної конфіденційності та поваги до матері. Дитині буде надано італійське громадянство та передано в сім’ю, яка виростить її як власну.

Існують різні точки зору на запобігання та переривання вагітності. Та єдиний вчинок, якому немає оправдання це – інфантицид. Завдання ж нашої газети – інформувати жінок, про альтернативи, надані італійським законодавством.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Український Великдень у Тревізо

Янукович ветував закон щодо переміщення автомобілів через кордон