in

Легалізація завершиться до літа?

На середину лютого було розглянуто 60 тисяч справ “Легалізація завершиться до літа” – так заявляють відділи імміграції у Римі та Мілані. Це ствердження,  чи лише сподівання? Адже саме у цих містах було прийнято найбільшу кількість запитів від домашніх працівників та доглядальниць.
Запропонована перспектива тішить зацікавлених, проте вона може бути реалізована лише за умови оптимального використання засобів та праці понад тисячі додаткових працівників. У Мілані, наприклад, робота таких працівників дозволила помножити кількість центрів прийому де роботодавці та іноземці можуть підписати робочий контракт. Зараз (у Леньяно, Мілані та Монзі)  їх налічується двадцять шість.
В той час, на середину лютого, а отже після чотирьох із половиною місяці після завершення прийому документів, до фінішу підійшла лише п’ята частина справ по легалізації.
Згідно із даними Міністерства внутрішніх справ, квестури уже розглянули половину запитів.  Поліцейські управління виявляють минулі депортації через загрозу громадському правопорядку та безпеці країни, ряд кримінальних звинувачень, та неприйнятності перебування в країні. Із цих мотивів було заблоковано 2,5% від загальної кількості працівників.
Після квестур запити переходить до відділів імміграції, які перевіряють їх на наявність інших протиріч. Наприклад адекватний розмір річного прибутку роботодавця, що приймає на роботу домашнього працівника, або повносправність особи, яка потребує допомоги доглядальниці. Іншою перешкодою може стати невідповідність житла встановленим санітарно-гігієнічним нормам. Якщо таких не виявлено, роботодавця та працівника запрошуються для підписання робочого контракту. Після цього іноземець може подавати запит на отримання дозволу на проживання.
На середину лютого було призначено понад 100 тисяч прийомів працівників та роботодавців. Проте лише 61 тисячу справ було завершено 5% від усіх розглянутих запитів отримали негативну відповідь. 13 тисяч запитів було відкладено для поповнення документації.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дві італійські історії. Без повернення…

Доглядальниці та домашні працівники: слід сплатити контрибути за січень-березень