in

Легалізація. Питання читачів (Оновлено)

altОплата одноразового внеску; термін робочих стосунків; якщо роботодавець є іноземцем, легалізація після відмови у політичному притулку; відсилка заяви через посередників; роботодавці, засуджені раніше.

Мого роботодавця було двічі засуджено. Він може мене легалізувати?
Залежить від того, за які злочини було засуджено вашого роботодавця. Не зможуть подати заяву про легалізацію працівника роботодавці, засуджені протягом останніх п’яти років за сприяння нелегальній імміграції, експлуатації проституції (дорослих чи неповнолітніх), чи жорстоку експлуатацію іммігрантів (так звані «капрали»).

Мій роботодавець погодився легалізувати мене, за умови що вартість амністії я оплачу із власної кишені. Я не сподівався що дозвіл на проживання коштуватиме так багато…
Для того, щоб легалізувати нелегального працівника, роботодавець повинен сплатити 1000 євро та інші податки та соціальні внески. Будь-які намагання із сторони роботодавця перекласти сплату цієї суми на працівника є незаконними.

Я влаштувався на роботу недавно, лише два тижні тому. Я зможу легалізуватися?
Нажаль ні. Постанова вимагає, щоб робочі стосунки були укладені щонайменше три місяці до її публікації Офіційної газеті (та повинні тривати до моменту подачі заяви на легалізацію). Цей закон ще не опублікований, та це очікується в скорому часі. Наприклад: якщо буде опубліковано в Gazzetta Ufficiale 31 липня, то робочі стосунки повинні були початі, як мінімум на 30 квітня. Все ж, деякі роботодавці можуть бути лояльними до визначення дати робочих стосунків.

Я – власник холдингової компанії. Хотів би легалізувати мого працівника. Чи можу я подати заяву?
Закон передбачає, що заяву на легалізацію працівників можуть подавати іноземці, які мають дозвіл на проживання ЄС, для тих, хто довгий час перебуває в країні. Заява може подаватися компанією, якщо її офіційний представник дозвіл на проживання ЄС. Наприклад, якщо власник компанії є іноземним громадянином і має дозвіл на проживання для автономної роботи, а її легальний представник має дозвіл на проживання ЄС, то заяву про легалізацію слід подавати від імені легального представника.

Мені було відмовлено у дозволі на проживанню для політичного притулку. Я можу подавати заяву на легалізацію?
Так, ви можете легалізуватися, за наявності роботодавця, готового підписати із вами робочий контракт.

В останній час з’явилося багато посередників, які просять за допомогу у легалізації до 4 000 євро. До кого порадите звернутися, щоб платити менше?
Будьте уважними, у період легалізацій активізуються діяльність шахраїв, що користуються незнанням іммігрантами італійських законів. В той час як багато Caf (Центри податкової асистенції), патронатів та профспілок надають допомогу по у заповненні бланків та відсилці заяв за невелику плату.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як підтвердити пристуність на території Італії, дійсну для легалізації 2012 ? Питання читачів

Проща прощ, або Чому українці всьоме йдуть 250 км пішки до Зарваниці