in

Міжнародна організація з міграції закликає до рівності статей у міграційних процесах

Із нагоди Міжнародного жіночого дня заступник генерального директора Міжнародної організації з міграції Лаура Томпсон звернулась до лідерів та керівників урядів держав світу з пропозицією, що міграційна політика «має пропонувати рівні можливості для міграції і при працевлаштуванні для жінок і чоловіків».

«Це необхідно для зменшення вразливості жінок-мігрантів. Праця жінок-мігрантів у сфері домашніх послуг є суттєвою для економік країн, проте часто вона цінується недостатньо», – вважає Томпсон.

На її думку, створення належних умов для законної міграції захистило б багатьох жінок від багатьох небезпек, таких, як нелегальна торгівля людьми.

Країни походження та призначення трудової міграції не мають права надалі заплющувати очі на наявні серйозні порушення стосовно жінок-мігрантів, заявила вона.

За даними МОМ, жінки складають понад 105 мільйонів мігрантів – це половина мігрантів по всьому світу. При цьому жінки вельми активні у потоках трудової міграції як ті, хто приносить родині основний прибуток.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

ЄБРР досліджуватиме трудову міграцію з України

Інтернет-конференція “Чорнобиль: сьогодні і завтра”