in

Міністерство праці та Соціальної політики запрошує іммігрантів до відкриття власної справи

Міністерство праці та соціальної політики цієї країни фінансує і реалізовує проект Start it up (нові підприємства іноземних громадян).

 

Українські трудові мігранти, яким не вдалося себе реалізувати на батьківщині, мають альтернативний шанс в Італії.

“Мета проекту – підтримка процесу інтеграції та професійного зростання іммігрантів в країні, сприяння подальшому розвитку  підприємництва, активізація кредитної системи тощо”, – йдеться у повідомленні міністерства.

Проект має антикризове спрямування. Окрім економічних, соціальних результатів, на які очікують організатори проекту, особливий наголос робиться на участі в економічному й соціальному моделюванні територіальних громад. Маємо засвідчити, ” що територіальна система здатна створювати й підтримувати нові види економічної ! діяльності іноземних громадян”, наголошується в документі.

Програма проекту передбачає передусім  інформаційне навчання, практичну допомогу в підготовці бізнес-плану для безробітних і працюючих, за наявності у них дозволу на перебування в країні. 10 торгово-промислових палат, які мають фінансові інструменти для створення бізнесу, стануть підприємницьким полігоном для  легальних іммігрантів в Анконі, Барі, Бергамо, Катанії, Мілані, Римі, Туріні, Удіне, Вероні і Віченцо. Це пов’язано ще й з тим, що у цих регіонах найбільша концентрація трудових мігрантів.

Уже почався відбір кандидатів. У подальшому їх  навчатимуть та забезпечать бізнес-планом, допоможуть відкрити власну справу. Участь у конкурсі можуть взяти іноземні громадяни, які володіють дозволом на проживання і подадуть свої заявки до 15 березня поточного року.

Додаткову інформацію знайдете на сайтах залучених Торгово-промислових палат, або ТУТ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Купив фальшиву обручку

Берлусконі підтримає українських політв’язнів