in

Новий декрет флуссі дозволить приїзд майже ста тисяч нових робітниківНовий декрет флуссі дозволить приїзд майже ста тисяч нових робітників

Італія відкриває двері перед іноземними робітниками. По двох роках після останньої такої постанови, уряд підписав декрет, що дозволяє приїзд майже ста тисяч нових іноземців

Текст декрету був підписаний 30 листопада Сільвіо Берлусконі і вступить в дію лише після публікації в Gazzetta Ufficiale, що  очікується в кінці грудня.  Буде передбачено три дні для відсилки запитів, в залежності від національності, ймовірно в кінці січня на початку лютого.
Близько п’ятдесять тисяч робочих місць зарезервовані для працівників усіх галузей, громадян країн, які підписали з Італією спеціальні угоди (Албанія, Алжир, Бангладеш, Єгипет, Філіппіни, Гана, Марокко, Молдова, Нігерія, Пакистан, Сенегал, Сомалі, Шрі-Ланка, Туніс, Індія, Перу, Україна, Нігерія, Гамбія).

Працювати в країні зможуть тридцять тисяч нових домашніх працівників усіх інших національностей. Чотири тисячі робочих місць отримають іноземці, які пройшли в їх країнах спеціальні навчальні курси. П’ятсот віз буде видано нащадкам італійців з Аргентини, Уругваю, Венесуели та Бразилії.
Одинадцять тисяч дозволів із різних мотивів, наприклад сезонні роботи, навчання, або довготривалі дозволи на проживання, видані іншими країнами ЄС, будуть конвертовані в дозволи на роботу.

Працедавці зможуть направляти свої заявки через Інтернет, ймовірно в лютому. Робочі місця будуть надаватися до вичерпання квот, у хронологічному порядку подачі заяви. Для відсилки буде передбачено три дні. Пощастить лише тим, хто зробить це серед перших, ймовірно, що кількість бажаючих значно перевищить кількість наявних квот.

Хоча уряд офіційно не визнає цього, проте кількості виділених квот визначених декретом флуссі не буде достатньою для усіх. Механізм флуссі насправді використовується для легалізації тих, хто вже працює в Італії без дозволу проживання. Після отримання позитивної відповіді на їх заяву, іноземці їдуть на батьківщину а далі повертаються в Італію на основі в’їзної візи по робочих мотивах.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Берлусконі ослаблений пороками і скандалами

Країни, що підписали із Італією двосторонні угоди у галузі імміграції та кількість квот, виділені їх громадянам