in

“Обережно! Нелегальна подорож!”

Італійський уряд розпочав інформаційну кампанію, яка має на меті відмовити потенційних нелегальних мігрантів від подорожі до Європи.

80 людей, які вже здійснили мандрівку, організовану нелегальними перевізниками, розказують про вкрай небезпечні обставини, які їм довелося пережити. Інформація спрямована здебільшого на тих людей, які хотіли б шукати у Європі добробуту, коли на батьківщині їхньому життю немає явної загрози. Ідеться, наприклад, про жителів Африки південніше Сахари.

“Здебільшого у центральній частині Середземного моря ми зустрічаємося із випадками, коли люди тікають не від війни чи переслідувань. Вони шукають свободи, демократії, добробуту, кращого світу, а зустрічаються із жахіттям, “ – говорить міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано.

В межах ініціативи інформація поширюється англійською, французькою та арабською мовами. Були створені радіо та відео повідомлення, короткий фільм, написана пісня, працює сайт та сторінки у соціальних мережах.

За даними Міжнародної організації з міграції, у 2016 році 250 тисяч біженців та мігрантів перетнули Середземне море, щоб досягнути Європи. Кількість загиблих під час подорожі цього року вже перевищила 3 тисячі осіб.

______________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Жахлива історія української рабині в Неаполі: деспота засуджено на 8 років

Замість скасування санкцій проти РФ італійський парламент вирішив підтримати Україну